joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fântâni cu versuri în localitatea gorjeană Polovragi


Mai multe fântâni din comuna Polovragi din Gorj au fost reabilitate. Acestea au fost, în același timă, prevăzute cu tăbliţe din lemn pe care a fost inscripționat, în versuri, un scurt istoric.
Declarată staţiune turistică,  localitatea gorjeană Polovragi are 7 de fântâni, iar conducerea Primăriei a luat decizia să le pună în valoare într-un mod inedit.

„Este vorba de rimă încrucişată şi rimă îmbrăţişată, data construcţiei, motivul şi persoanele care au construit-o puse în versuri, pentru că am dorit să fie o mărturie şi o recunoaştere a pildei a săpătorilor de fântâni. Motivul era divers, de multe ori pentru nevoi casnice, de alte ori în amintirea unei persoane dragi şi alteori pentru răscumpărarea unor greşelei. Am cules date de la cetăţeni şi versurile au fost compuse de câţiva salariaţi din Primărie. Localnicii au sărin în ajutorul nostru. Dacă au avut proprietatea în vecinătatea fântânii chiar au susţinut o parte din cheltuieli. S-au refăcut ghizelele, acoperişul cu şiţă şi s-au realizat acele inscripţii“, , a spus primarul Gheorghe Epure, conform adevarul.ro.


foto: Adevarul

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica