vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste jumătate de tonă de produse alimentare, retrasă de la comercializare în zona Transfăgărăşan-Bâlea Lac

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au retras de la comercializare peste jumătate de tonă de produse alimentare, în urma unor controale făcute, marţi, în zona Transfăgărăşan – Bâlea Lac.

Astfel, au fost constatate nereguli legate de vânzarea de produse expirate, fără etichete sau ţinute la temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Până în prezent, au fost date 9 amenzi şi două avertismente.

„Până în acest moment, comisarii ANPC au aplicat 9 amenzi contravenţionale, în valoare de 49.000 lei, şi 2 avertismente, oprind definitiv de la comercializare şi retrăgând din circuitul consumului uman peste jumătate de tonă de produse alimentare, în valoare de aproximativ 21.000 de lei, mai mulţi operatori economici aflându-se, în continuare, în verificări„, precizează ANPC.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele mai importante abateri constatate au fost: comercializarea sau utilizarea ca materie primă a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale/data limită de consum depăşite, utilizarea de aparate de măsură neverificate şi neomologate, nerespectarea condiţiilor de depozitare precizate de producător pe eticheta produselor alimentare (temperatură neconformă, depozitare direct pe paviment sau în locuri neautorizate), expunerea la vânzare a produselor alimentare la temperaturi de peste 30 de grade C, fapt care aduce produsele în cauză într-o stare total improprie consumului, expunerea la vânzare a produselor alimentare fără etichete sau cu etichete care nu prezentau elemente de identificare ale producătorului, importatorului sau termene de valabilitate, expunerea la vânzare a produselor alimentare cu informări deficitare faţă de consumator (absenţa sursei de provenienţă a produsului, a denumirii, preţului acestuia etc.).

De asemenea, s-au găsit nereguli legate de prepararea unor produse alimentare în condiţii improprii, expunerea la vânzare a produselor alimentare din carne de vânat, fără documente de provenienţă a acesteia, comercializarea a diverse băuturi neconforme (depozitate deficitar, fără elemente de identificare etc.), condiţii neconforme de primire turistică şi servicii de cazare deficitare. Potrivit sursei citate de News.ro, campania de verificări începută în această zonă continuă şi în zilele următoare.

Foto: Facebook

Politica