joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Prima întâlnire din cadrul campaniei de informare a cetățenilor din comunele Bistreț și Rast cu ocazia începerii lucrărilor de cadastru general

Reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj participă astăzi, 14 iulie 2021, la prima întâlnire din cadrul campaniei de informare a cetăţenilor din comunele Bistreţ şi Rast, cu ocazia începerii lucrărilor de cadastru general. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor din cele două unităţi administrativ – teritoriale (UAT) se desfăşoară în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF) şi sunt finanţate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020.

Înregistrarea proprietăţilor din comunele Bistreţ şi Rast în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară vizează o suprafaţă de 9.182 de hectare, respectiv 8.157 de ha şi este gratuită pentru cetăţeni. Lucrările sunt finanţate prin Proiectul major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, al cărui beneficiar este Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Directorul O.C.P.I. Dolj, Alin Victor Dumitrescu, şeful Biroului Înregistrare Sistematică, Ana Maria Pităroiu, primarul localităţii Bistreţ, Cristiana Antonie, primarul localităţii Rast, Cătălin Ciprian ARNĂUTU şi reprezentanţii prestatorului lucrărilor de cadastru general au participat la primul eveniment de informare a cetăţenilor din cele două comune, cu privire la începerea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dintr-un număr de 31 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ incluse în POR, pentru Brădeşti şi Pieleşti lucrările au fost deja finalizate, în comuna Dioşti sunt în lucru, iar acum încep lucrările la Bistreţ şi Rast, comune care vor fi cadastrate integral din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Pentru alte şase UAT-uri din judeţ au fost semnate deja contractele şi urmează să desfăşurăm campania de informare a cetăţenilor. Celelalte 20 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ se află în diverse stadii de licitaţie. Aşadar, lucrurile merg din ce în ce mai bine, important este să învăţăm din experienţă şi să găsim soluţii pentru problemele pe care le întâmpinăm”, a punctat Alin Victor Dumitrescu – director O.C.P.I Dolj.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din judeţul Dolj, au fost cadastrate în proporţie de sută la sută şase comune (Drănic, Mischii, Goicea, Coţofenii din Dos, Brădeşti, Pieleşti), iar în alte 105 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât şi pe sectoare cadastrale.

Mai multe informaţii referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Politica