Conecteaza-te cu noi

Actualitate

CNAS: Pacienţii refuzaţi la analize pe motiv că s-au terminat banii să facă reclamaţii

Publicat

pe

Pacienţii care vor să facă analize, dar sunt refuzaţi pe motiv că s-au terminat banii, să facă reclamaţii, recomandă şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. El spune că toate laboratoarele trebuie să accepte să facă analize decontate, cu trimitere de la medicul de familie.

„Niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigaţiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiei de prevenţie pentru asiguratul din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, pe motiv că s-au epuizat fondurile. Îi încurajez pe toţi cei care întâmpină astfel de probleme să sesizeze casele de asigurări de sănătate pentru remedierea unor astfel de situaţii”, a declarat Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS.

În situaţia în care fondurile alocate de CNAS au fost epuizate la momentul în care persoana solicită acordarea unor servicii recomandate, acesta va beneficia de ele, iar furnizorul va primi ulterior contravaloarea lor.

  Începând cu luna iulie 2021, investigaţiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiilor de prevenţie, acordate pentru toate categoriile de vârstă, se decontează din fondul alocat de casele de asigurări de sănătate pentru investigaţii paraclinice, prin intermediul contractelor încheiate cu furnizorii de servicii paraclinice, în limita valorilor de contract, a informat CNAS.

Excepţie fac investigaţiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiilor de prevenţie efectuate asiguraţilor din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, scrie adevarul.ro Ele pot fi acordate de furnizorii de servicii paraclinice şi peste valoarea de contract în limita fondurilor alocate asistenţei medicale din ambulatoriul de specialitate.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.