sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Team Romania, echipa olimpică a României, a fost prezentată în premieră din patru baze sportive diferite

Separați fizic de pandemie, dar uniți în spirit, membrii Team Romania au fost prezentați duminică în premieră din patru baze diferite.
Președintele COSR, Mihai Covaliu, și ministrul Sportului, Eduard Novak, au prefațat prezentarea din studioul TVR. Cele patru „bule olimpice” de izolare sanitară din care au fost realizate transmisiuni au fost Complexul Olimpic „Sydney 2000”, Centrul Național Snagov, Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia și Complexul Olimpic din Poiana Brașov.
La Izvorani, au fost prezenți sportivii de la scrimă, gimnastică, tenis de masă, baschet 3×3, box, tir sportiv, tir cu arcul, lupte și înot. După mesajul de încurajare al secretarului general George Boroi, au fost depuse jurămintele olimpice.
Marian Drăgulescu a depus jurământul pentru sportivi, Viorel Filimon (tenis de masă) pentru antrenori și Marius Florea (scrimă) pe cel al arbitrilor. Ana Maria Popescu și Robert Glință au transmis colegilor din Echipa Olimpică Team Romania încredere și curaj pentru a urma visul pentru care s-au pregătit de o viață.
De la Snagov, cei mai numeroși membri ai Team Romania, sportivii de la canotaj au transmis optimism și au vorbit despre dorința de a fi cei mai buni, de a da totul pentru Echipă, pentru România. Elisabeta Lipă, președinte FR Canotaj, și purtătoarea de drapel Mădălina Bereș au fost vocile care au punctat momentul. Reprezentanții atletismului prezenți în baza de la Snagov au fost prezenți alături de canotori la prezentare.
De la Mogoșoaia, echipa națională de fotbal a mizat pe hotărârea lui Mirel Rădoi și a punctat prin căpitanul Marius Marin dorința și nerăbdarea de a debuta la Jocurile Olimpice a tuturor celor care fac parte din delegație.
Judoka și atleții din Complexul Olimpic din Poiana Brașov au încheiat șirul intervențiilor în direct aducând cu ei spiritul de luptă și mândria de a fi parte a Echipei Olimpice Team Romania.
Misiunea Tokyo 2020 a început pentru Team Romania. Fiecare zi care trece până la debutul competiției, pe 23 iulie, înseamnă încredere, dorință, ambiție și multă mândrie.

sursa: cosr.ro

Politica