joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 600 de sancțiuni, aplicate de polițiștii olteni pe linia rutieră

636 de sancțiuni contravenționale în valoare de 178.025 de lei au aplicat, în weekend, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt

Aceștia s-au aflat la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, după caz, oamenii legii au dispus reținerea permiselor auto ori retragerea certificatelor de înmatriculare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 49 de permise de conducere, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 13 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 5 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 7 pentru conducere fără permis şi o infracțiune pentru alte abateri”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Atitudinea sfidătoare a șoferilor față de regulile de circulație a ieșit la iveală în urma verificărilor făcute de polițiști, care au acționat conform legii.

Spre exemplu, vineri, pe 9 iulie, în orașul Corabia, a fost depistat un bărbat, de 28 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul i-ar fi fost încredințat de un bărbat, de 37 de ani, din orașul Corabia.

Astfel, pe numele bărbatului de 28 de ani, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere, iar pe numele bărbatului de 37 de ani, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui vehicul unei persoane pentru care legea prevede obligativitatea deținerii unui permis de conducere.

Politica