vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Bărbat trimis în judecată după ce a obținut pe nedrept fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, care la data faptei era reprezentant al unei obști. Acesta va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
„În perioada 2007-2014, inculpatul ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente false și inexacte cu privire la îndeplinirea condițiilor de eligibilitate, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru o suprafață de teren (gol alpin în Muntele Mereuțu) pe care nu o deținea în realitate”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.
Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 3.159.879 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză. Astfel, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Gorj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Politica