joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fost primar din Mehedinți, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Gheorghe Băzăvan a fost trimis în judecată de către Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu în timp ce era primar al comunei Malovăț, din județul Mehedinți.

Alături de fostul edil va fi judecat și un reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

„În perioada 2009-2011, inculpatul Băzăvan Gheorghe, în calitate de primar, și-ar fi exercitat atribuțiile de serviciu ce îi reveneau în domeniul achizițiilor publice, astfel încât mai multor societăți comerciale să le fie atribuite, în mod nelegal, o serie de contracte privind modernizare de drumuri, achiziții materiale de construcții, lucrări de reabilitare termică, etc. Unul dintre aceste contracte, ce avea ca obiect furnizarea unor materiale de construcție, ar fi fost atribuit societății reprezentate de omul de afaceri, inculpat în prezenta cauză”, informează procurorii DNA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concret, cercetările efectuate au relevat aspecte conform cărora ar fi fost decontate diferite sume de bani, deși nu au fost prestate serviciile ori nu au fost livrate bunurile facturate. Procesele verbale de recepție întocmite ar fi avut un caracter formal și nu au fost întemeiate pe baza unor verificări efective. În anumite situații ar fi fost stabilite dobânzi penalizatoare, cu încălcarea dispozițiilor legale în materie. Prin aceste demersuri, primăria comunei Malovăț, județul Mehedinți, a fost prejudiciată cu suma 5.237.310 lei.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de inculpatul Băzăvan Gheorghe. Primăria comunei Malovăț a comunicat faptul că se constituie parte civilă.

Politica