vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Personalul medical care nu s-a vaccinat trebuie să se testeze pentru COVID de cel puțin 4 ori pe lună până când prezintă dovada vaccinării complete

Personalul medical care nu s-a vaccinat trebuie să se testeze pentru COVID de cel puțin 4 ori pe lună până când prezintă dovada vaccinării complete, potrivit noii metodologii de testare aprobată de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Regula se aplică pentru unitățile sanitare care îngrijesc pacienți confirmați cu varianta Delta a coronavirusului și pentru cele care funcționează în localități în care rata de incidență COVID este mai mare de 1,5 cazuri la o mie de locuitori.

Obligația revine personalului medico-sanitar si auxiliar asimptomatic care nu s-a vaccinat și nici nu a avut COVID sau care nu s-a vaccinat și a avut COVID în urmă cu mai mult de 180 de zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă se testează cu test PCR trebuie să repete testul la fiecare 7 zile, iar dacă folosește teste antigenice rapide trebuie să facă acest lucru la interval de 3 zile, scrie g4media.ro

„Conducerea unității medico-sanitare are obligația verificării rezultatului testării și a instituirii măsurilor care se impun.
Testarea periodică poate înceta dacă personalul face dovada vaccinării complete”, a stabilit INSP.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, din 19 iunie, că „personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se testează”.

Documentul cu noile prevederi publicat de INSP poate fi consultat aici.

Politica