marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții la Spitalul Târgu Jiu. Medic, suspect de luare de mită

Poliţiştii şi procurorii gorjeni au pornit, joi dimineața, percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi la locuinţa unui medic din cadrul unităţii spitaliceşti. Doctorul este suspectat că ar fi cerut mită de la pacienţi pentru a-şi face meseria.

Informația a fost confirmată de Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Gorj, care a afirmat, pentru presa locală, că perchezițiile sunt coordonate de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea preventivă pentru 24 de ore a unui medic chirurg din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, cercetat pentru mai multe infracțiuni de luare de mită. S-au probat în cauză 13 infracțiuni de luare de mită. Inițial au existat 4 martori denunțători. Ulterior, s-a stabilit că este real ceea ce s-a semnalat. Cu ocazia percheziției domiciliare a fost identificată suma totală de peste 710.000 de lei, aflați într-un dulap din lemn, dintre care 52.200 de lei fiind RON, iar restul în valută. Au fost găsite băuturi, țigări, cafea și există suspiciunea că proveneau din infracțiunea de luare de mită. Urmează ca măsurile legale să fie dispuse”, a declarat Cristina Ciobanu, prim procuror din cadrul Parchetului Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicul a fost audiat, dar nu a vrut să dea declarații.

foto: captură video YouTube

Politica