marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Medicul chirurg, suspect de luare de mită, reținut. El se ruga la Maica Domnului ca să-i dea bani și să-l ferească de procurori

Medicul chirurg Gheorghe Neață, de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, a fost reținut vineri de procurori pentru luare de mită în formă continuată, până în prezent fiind confirmate 13 cazuri.

Procurorii au efectuat o percheziție la biroul medicului chirurg unde au găsit echivalentul a 71.000 de lei (euro, lei sau lire sterline), o cantitate importantă de alcool și țigări.

Potrivit procurorilor, medicul nu cerea o anumită sumă de bani, dar era nemulțumit dacă suma primită era mică, așa cum rezultă din înregistrările de la dosar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„De pildă, în data de 11 iunie, medicul, după ce primește un plic de bani de la un bărbat care părăsește biroul, poartă cu voce tare următorul monolog. «ce făcu… subțire de tot, 4…, 5…6, aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Șase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moșu, doar n-ai vrea moșu… moșu trăiește…. mă așteptară 6. Mă așteptară 6!”, potrivit interceptărilor, citate de ziarul Pandurul.

Medicul avea un ritual, în fiecare zi spunând cu voce tare o rugăciune în cabinetul său. „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A…. ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori”, au mai arătat procurorii.

Gheorghe Neaţă a fost directorul spitalului din Târgu Jiu şi consilier judeţean PSD şi PD-L.

Medicul chirurg a fost implicat într-un caz de malpraxis, fiind obligat de instanţa de judecată să plătească despăguburi, scrie adevarul.ro

În anul 1999, un pacient operat de medicul Neaţă a rămas paralizat pe viaţă. Ion Milconiu a venit la spital şi a fost operat de subocluzie intestinală. Intervenţia a fost făcută de medicul Gheorghe Neaţă. Acesta i-a făcut şi rahianestezia pentru că nu s-a prezentat un medic anestezist. După operaţie, pacientul a rămas paralizat, fiind imobilizat la pat.

Medicii legişti au constatat că rahianestezia a fost făcută necorespunzător şi aceasta a fost cauza paraliziei. Ion Milconiu a făcut plângere penală împotriva medicului Neaţă. Medicul chirurg a fost obligat în cele din urmă  să-i plătească pacientului despăgubiri de 800 de milioane de lei vechi şi achitarea unei rente viagere de câte trei milioane de lei vechi pe lună.

Foto: captură video

Politica