vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franța nu mai testează gratuit anti-COVID-19 la graniță

Străinii care vor să călătorească în Franța sau vin pentru o vacanță trebuie să scoată bani din buzunar pentru a face testarea anti-COVID-19 din această săptămână. Franța a impus testarea COVID-19 contracost, în loc de verificarea gratuită ce era până în prezent.

Un test RT-PCR costă 49 de euro și unul antigenic, rapid, 29 de euro, potrivit anunțului de pe site-ul guvernului. Cei care vin în Franța și au nevoie de un test anti-COVID-19 trebuie să îl facă la un laborator sau o farmacie, transmite Radio România Actualități.

Măsura este valabilă numai pentru străinii care intră în Franța. Testele pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2 rămân în continuare gratuite pentru toți francezii și rezidenții străini care dețin un card de sănătate emis de Casa de Asigurări Publice de Sănătate a țării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia a fost luată de Guvernul de la Paris pe baza principiului reciprocității. Autoritățile spun că și  francezii sunt obligați să își plătească testele în toate țările în care călătoresc, inclusiv în Uniunea Europeană.

Un alt argument pentru această decizie adus de guvernanți este că mulți cetățeni din țările vecine care, locuind aproape de graniță, au abuzat de gratuitate și au trecut frontiera doar pentru a-şi face testul înainte de a pleca în vacanță în străinătate.

Autoritățile franceze au anunțat că amenzile în cazul prezentării unor teste falsificate pot ajunge la 45.000 de euro.

Politica