vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Accident de muncă în Cariera Alunu. Un muncitor a suferit fracturi la ambele picioare

Un muncitor de la Exploatarea Minieră Berbeşti – Alunu a suferit duminică, 4 iulie, un accident de muncă, despre care abia marţi, 6 iulie, au apărut informaţii.

Imaginile, care au apărut pe reţelele de socializare, surprind intervenţia salvatorilor profesionişti – echipajele de pe Ambulanţă şi SMURD.

Potrivit acestora, victima este un lăcătuş mecanic, se numeşte Claudiu Vochiţoiu şi are 44 de ani.  Duminică, potrivit colegilor săi, bărbatul ar fi rămas să lucreze peste program, în schimbul doi. Totul s-a derulat legal cu documente semnate: notă de comandă, permis de lucru etc., mai susţin colegii de serviciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În condiţii încă neclare, angajatul s-a ales cu ambele picioare fracturate, fiind transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, de unde a transmis ulterior că aşteaptă să fie operat, scrie adevarul.ro     

Poliţia Vâlcea a deschis în acest caz un dosar penal pentru vătămare corporală, instrumentat deocamdată de agenţii locali. În plus, va fi verificat modul în care s-au respectat măsurile de siguranţă în muncă.

Este al doilea accident straniu petrecut în ultimii ani, în Cariera Alunu. Aceasta aparţine de Exploatarea Minieră Berbeşti – Alunu, preluată de la Complexul Energetic Oltenia de către CET Govora.

Cariera a devenit celebră în urmă cu doi ani când un excavator gigant, cel mai mare utilaj al unităţii, E01, de 2.400 de tone, folosit pentru încărcarea cărbunelui şi a materialului steril s-a prăbuşit, în plină zi, sub privirile terifiate ale muncitorilor. Şi atunci, ca şi acum, muncitorii au surprins o serie de imagini care au devenit rapid virale, mai scrie sursa citată.  

Politica