sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Părinții acuză: copii umiliți, într-o grădiniță din Craiova

O grădiniță din Bănie ajunge în atenția publică după ce una dintre mamele care își duce copilul la unitatea de învățământ a reclamat, pe un grup de Facebook din oraș, comportamentul unor educatoare care lasă de dorit.

Este vorba despre o întâmplare care a avut loc luni în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit „Nicolae Romanescu”, din cartierul 1 Mai.

Potrivit mamei care a povestit, un copil care plângea în hohote, mai să i se oprească respirația, ar fi fost mai degrabă umilit de trei educatoare prezente, în loc să fie împăcat de acestea. Scena a fost observată de femeia care își aducea copilul la grădiniță.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În mod normal, din cauza normelor pandemice, părinții nu mai au voie să intre în unitatea de învățământ, copiii fiind preluați de câte un dascăl. Dar pentru că aceasta și-a uitat telefonul la mașină și nu avea cum să anunțe sosirea copilului, l-a însoțit pe cel mic.

Totodată, femeia susține că a fost extrem de deranjată de gestul uneia dintre educatoare, care l-ar fi certat pe copilul său că a intrat în clădire însoțit de mama sa. Acesta a relalat întreaga întâmplare, sperând ca situații de acest gen să nu mai apară pe viitor.

„Bună ziua! Asta se întâmpla azi la Grădinița N.Romanescu,1 Mai. Aș vrea sa va povestesc într-un mesaj o scena urâtă, groaznică chiar, la care am asistat astăzi.

Azi-dimineață când l-am adus pe Edi la grădiniță mi-am uitat telefonul în mașină și neavând telefonul și nefiind nimeni în fața grădiniței de unde preiau doamnele copiii, am urcat eu sa îl duc în clasă. În drum spre clasă am auzit un copilaș care plângea aproape sa facă stop cardio-respirator, dar am auzit și o doamna care îl imita, urlând asemeni copilului dar și urlând la el spunându-i, citez:  „Mai taci mai dracu, ce voce ai, taci!” Și amuzandu-se toate cele 3 doamne care erau acolo de vocea copilului care plângea, în loc sa încerce cumva să îl liniștească, să îi dea o jucărie, să îl plimbe puțin..nu știu, orice. 

Doamna care l-a preluat pe Edi de la jumătatea holului mi-a atras atenția că am urcat și am spus că neavând telefonul și nefiind nimeni jos nu am avut de ales decât să urc. L-am lăsat pe Edi si am vrut sa cobor când am auzit cum doamna care l-a dus pe Edi la clasa i-a spus doamnei C. ca l-am adus eu pe Edi sus. În acel moment doamna C. a început să îl chestioneze pe Edi:

„-De ce Edi te aduce maică-ta sus, nu puteați să așteptați? Să îi spui mamei tale sa nu mai urce sus, ea nu știe că nu are voie?! Ai înțeles.. Sa ii spui lui maică-ta să nu mai urce ea, da?!”, pe un ton răstit

În acel moment m-am întors de pe scări și le-am atras atenția doamnelor în privința copilului care plângea  până aproape să se astupe și asupra faptului că nu este normal sa fie chestionat copilul meu pentru ceva ce am făcut eu. Doamnele aveau numărul meu de telefon și mă puteau suna sa îmi atragă atenția, nu trebuie sa resimt copiii energia negativă și nervii doamnelor și nici nu trebuie încărcați cu problemele adulților asupra cărora ei nu au nicio putere de decizie sau rezolvare.

Este anormal ca un copil să fie tras la răspundere pentru ceva ce a făcut un adult.

Îmi este groaza să mă gândesc cum sunt tratați copiii în grădiniță mai ales acum pe motivul pandemiei, cand părinții nu mai pot urca în clasă, exemplul clar, cazul de astăzi.

Povestindu-i aceste lucruri domnului administrator, care m-a văzut revoltată și a vrut sa știe ce s-a întâmplat, îmi spune ca poate mi s-a părut.

Mă gândesc că și dumneavoastră va dati seama când vi se pare ceva sau când auziți clar cu propriile urechi. EU AM AUZIT!

Îmi pare rău ca în afara de doamna Ș.C nu știu numele celorlalte trei doamne care erau de față. Însă le pot recunoaște sau descrie.

Vă spun cu toată sinceritatea că m-a dezgustat această scenă și mi se pare revoltător și strigător la cer cum sunt tratați copiii noștri, și poate doar atat am auzit eu..

Sper ca această situație sa nu îl afecteze pe Eduard, altfel, voi lua măsurile necesare. Și as mai dori ca și părinții copilului care plângea și a fost tratat astfel, să afle situația, mi se pare normal”, este mesajul transmis de mama respectivă.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj a fost înștiințat cu privire la cele petrecute la grădiniță, precizând că a luat măsurile necesare în acest sens.

„La nivelul inspectoratului școlar s-a constituit o echipă care s-a deplasat la Grădinița <<Nicolae Romanescu>>. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) au discutat cu părinții care care au sesizat inspectoratul școlar și cu personalul existent din grădiniță. În continuare programul se desfășoară normal și nu există disfuncții în desfășurarea activității”, a declarat, pentru „Jurnalul Olteniei”, Nicoleta Lițoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

În ceea ce privește conducerea unității de învățământ, aceasta nu a oferit, până acum, niciun punct de vedere. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții grădiniței, dar nu a răspuns nimeni.

Politica