joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MS: S-a încheiat achiziția vaccinurilor BCG și hepatitic B, urmează să fie livrate în perioada următoare

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, că a încheiat procedurile pentru achiziția a 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate joi către Unifarm, și ulterior către direcțiile de sănătate publică, precum și pentru 160.000 de doze de vaccin hepatitic B.

Cele 406.000 de doze de vaccin BCG vor fi livrate joi către Unifarm, și ulterior către direcțiile de sănătate publică, iar cele 160.000 de doze de vaccin hepatitic B urmează să fie livrate în perioada următoare, informează Ministerul Sănătății.

La nivel național, la începutul lunii iunie existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B și 65.900 de doze de vaccin BCG.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Sănătății a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între județe, în funcție de necesitățile locale, în vederea asigurării continuității în derularea Programului național de vaccinare.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă și care nu au fost imunizaţi în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare.

Toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie, menșionează MS.

Politica