joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două licee din Gorj, desființate după ce toți elevii au picat BAC-ul

Județul Gorj rămâne fără două licee. Unitățile de învățământ au ajuns în această situație după ce, în acest an, nici măcar unul dintre elevi nu a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat.

Este vorba despre  Liceul de la Turburea are deja „tradiție” la acest capitol, iar din urmă pare să îl prindă repede cel de la Stoina. Aici, rata de promovare este zero, în condițiile în care, la Turburea, absolvenții de anul acesta ai clasei a XII-a nici măcar nu s-au înscris pentru examen, notează gorjeanul.ro.

Directorul liceului tehnologic din Turburea este de părere că sistemul de învățământ nu este suficient de bine pus la punct, iar din această cauză s-a ajuns într-o astfel de situație:  „Au fost unii care s-au apropiat de media care le permitea promovarea, dar nu au reușit să și promoveze. S-a ajuns aici întrucât eu cred că sistemul este vinovat. De ani de zile, li se permite elevilor să intre la licee cu o medie foarte mică și cred că e o eroare a sistemului. Sunt admiși cu medii de 2 și 3 și nu au cum apoi să recupereze materie pentru a ajunge la 6 ca să ia bacalaureatul. Mulți nici nu s-au prezentat la examene, iar unii s-au retras chiar după primul examen. Avem cazuri în care au primit oferte de pe piața muncii și ei s-au dus la muncă. Nu au mai venit la examen și bacul a rămas pe locul doi. Ei sunt ultima promoție de liceu la noi. Clasa de liceu nu mai există la învățământul de zi. Ne vom axa de acum încolo doar pe clasele profesionale”, a explicat directorul, conform sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica