Vâlcea. Orașele Horezu și Brezoi, propuse pentru a deveni staţiuni turistice

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a publicat pe site-ul instituţional, la secţiunea Transparenţă Decizională, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, şi pentru modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Potrivit proiectului, se propune promovarea oraşului Horezu (judeţul Vâlcea), de la staţiune turistică de interes local, aşa cum este atestat în prezent, la staţiune turistică de interes naţional.  

De asemenea, iniţiativa vizează şi alte două oraşe, respectiv Brezoi (judeţul Vâlcea) şi Uricani (judeţul Hunedoara), care ar putea beneficia de statutul de staţiuni turistice de interes local.  

Propunerile au fost validate ca urmare a unor vizite în teren, efectuate de specialiştii din cadrul MEAT, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale, fiind îndeplinite criteriile minime obligatorii pentru atestarea celor trei oraşe ca staţiuni turistice, după caz, de interes naţional şi interes local, scrie Adevărul.

În acest moment, România are 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi alte 95 de interes local.

Populare

Recomandări

Zonă din Slatina, fără apă. CAO intervine

Compania de Apă Olt (CAO) a anunțat o avarie...

Dolj. Primarii, instruiți despre importanța hărților de hazard

Specialiștii din grupul de lucru al Administrației Bazinale de...

Olt. Accident rutier la Curtișoara

Un accident rutier a avut loc marți dimineață în...

Elon Musk, criticat după ce a susținut că Rusiei i se cuvine Crimeea

Elon Musk a fost aspru criticat după ce a...