joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Caravana Dreptății Sociale a ajuns la Bruxelles


Președinții filialelor Cartel ALFA Mehedinți, Gorj, Brașov, Maramureș, Mureș, dar și Federațiile din Minerit, Industrie, Comerț și Ordine Publică, sunt printre cei care protestează în cadrul Caravanei Dreptății pornite de Cartel Alfa. Mișcarea declanșată de Cartel Alfa a început în luna ianuarie, iar după ce au avut loc proteste în fața tuturor ministerelor importante din țară, chiar și în fața Președenției, caravana a luat drumul Europei, protestând în capitale precum Budapesta sau Viena. Astfel Caravana Dreptății a ajuns la Bruxelles unde a fost întâmpinată de Confederația Sindicală Europeană. La protestul din capitala Uniunii Europene participă și Mihai Bărbulescu, Președintele Filialei Mehedinți la Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”. Mihai Bărbulescu a ținut să menționeze importața scopului acestei caravane.
„Caravana dreptății sociale, declanșată de Cartel Alfa a pornit în luna ianuarie a acestui an. În fiecare săptămână din luna ianuarie și până în luna iunie, confederațiile au protestat săptămânal în fața celor mai importante ministere precum Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor, Guvernul României, dar și la Președenție, pentru a trage un semnal de alarmă. Președenția are rolul constituțional de mediere a unor conflicte între angajator și cei care muncesc. Atitudinea de sfidare este cea care a făcut Confederația Națională să ia hotărârea de a duce Caravana Dreptății către capitala Europei. Am plecat de la București și am protestat în fața ambasadelor din Budapesta, Viena, Consulatul de la Munchen, Luxemburg și în final Bruxelles. Aici am fost întâmpinați de către Confederația Sindicală Europeană. Am fost însoțiți de către Iuliu Hosu dar și de filiale care fac parte din compunerea federației, din comerț, din minerit, ordine publică și asa mai departe”, a declarat Mihai BărBulescu, care a explicat și problema reprezentării greșite de către guvern a unor idei eronate în privința vieții sociale, dar și problema salariului minim cu care mai bine de un milion și jumătate de români sunt remunerați.
„Guvernul prezintă în fața instituțiilor europene idei greșite cu privire la viața socială. Viața socială reală este una în care drepturile lucrătorilor și legea dialogului social sunt mereu violate. În România nu se poate negocia un contract de muncă colectiv în mod liber. Salariul Minim este unul care nu aduce o siguranță majorității lucrătorilor, peste un 1.700.000 de oameni fiind în această situație în România”, a completat Președintele Filialei Mehedinți la Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”, Mihai Bărbulescu, aflat la Bruxelles.
Pe data de 7 iulie, Caravana Dreptății Sociale se va opri în Strassbourg, unde vor avea loc întâlniri cu Europarlamentari.

Politica