joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. 1 an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru mituirea unui polițist

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au încheiat, la data de 29.06.2021, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită în cazul unui vâlcean care a vrut să mituiască un organ al legii.

Acesta a fost oprit în trafic, iar în urma verificărilor întreprinse de polițiști s-a constat că șoferul nu deține polița RCA. Încercând să scape, conducătorul auto i-ar fi înmânat organului polițienesc o anumită sumă de bani pe care a refuzat-o.

Polițistul în cauză și-a anunțat imediat superiorii, fiind deschisă o anchetă. În final, inculpatul s-a ales cu o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării acesteia pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului formulat de către un poliţist din cadrul Poliţiei Oraşului Călimăneşti la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, denunț înaintat de îndată unității de parchet.

În fapt, în urma administrării probatoriului a rezultat faptul că inculpatul conducea o autoutilitară pe raza oraşului Călimăneşti, fiind oprit în trafic de către un agent de poliție din cadrul Poliţiei Oraşului Călimăneşti. Ca urmare a verificării, s-a constatat că acesta   conducerea autovehiculul fără asigurare RCA valabilă, sens în care a promis şi oferit polițistului o sumă de bani, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuţiile sale de serviciu, respectiv să aplice sancţiunile contravenţionale şi complementare prevăzute de lege, privind reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.

Polițistul a înregistrat discuțiile cu inculpatul prin intermediul dispozitivului body cam din dotare, acestea fiind folosite ca mijloace de proba în reținerea situației de fapt”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale de Anticorpupție.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Vâlcea în vedearea confirmării acordului de recunoaștere.

Politica