vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Depozitul de deșeuri din Târgu Jiu, funcțional din nou

Activitățile de depozitare a deșeurilor la groapa de gunoi din municipiul Târgu Jiu au fost reluate în acest weekend, după cum susține prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan Morega.

Depozitul a fost închis de Agenția de Protecție a Mediului Gorj în luna martie, însă reprezentanții instituției au constat că măsurile solicitate au fost îndeplinite și au decis să-l redeschidă.

„Decizia de suspendare a Autorizaţiei integrate de mediu pentru depozitul de deşeuri din municipiul Târgu Jiu a încetat din data de 1 iulie, iar activitatea s-a reluat. Autorităţile competente au constatat că toate măsurile care au fost impuse pentru reducerea poluării au fost duse la îndeplinire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nivelul poluării de la depozitul de deşeuri va fi atent monitorizat în continuare, pentru ca cetăţenii să nu mai fie afectaţi”, a transmis prefectul județului Gorj.

Reamintim că  depozitul a fost închis la jumătatea luii martie de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj ca urmare a numeroase sesizări din partea locuitorilor care nu mai putea să suporte mirosul de la groapa de gunoi.

Decizia a fost contestată în instanţa de judecată de societatea Polaris, însă a fost respinsă.  Totodată, în încercarea de a elimina poluarea, cetăţenii au organizat şi proteste în faţa mai multor instituţii abilitate.

Politica