joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcul Nicolae Romanescu și „lăturile” din lac

Miercuri seară, în parcul Nicolae Romanescu, o mare de oameni pozau lacul în mijlocul căruia fântâna arteziană pregătea, de la distanță, un peisaj mirific. Cu cât te apropiai mai mult de lac și de oamenii care pozau, începeai să înțelegi despre ce este vorba. Apa de la marginea lacului arăta ca „niște lături”, după spusele unei craiovence care însoțită de copil, după o plimbare liniștită prin parc și „două melodii machidonești la teatrul de vară”, unde Asociația Machidonilor din România avea un spectacol, era întrebată și trasă de mânecă de cel mic, curios de mizeria din lac.

Mizeria de la marginile care înconjoară lacul din parcul Nicolae Romanescu se pare că se află acolo de câteva zile.  De vină ar fi pomii de pe marginea lacului, mai exact puful care cade din salciile de pe mal. Problema nu este recentă, ci ar fi ceva mai veche, diferența fiind făcută de densitatea mare de acum, după cum spun reprezentanții Primăriei Craiova.
„Apa din lacul Parcului Romanescu se tulbură, de obicei, în această perioadă din cauza pufului care cade din sălciile de pe maluri, fără a avea, însă o densitate atât de mare ca acum. Este posibil ca apa lacului să se fi tulburat acum așa de mult și din cauza precipitațiilor abundente din ultima perioadă. S-a solicitat deja o analiză de apă pentru a afla dacă este vorba doar de puful de la sălcii sau sunt și alte cauze”, au declarat reprezentanții primăriei.
Oamenii care se aflau în parc la acel moment au folosit cuvinte de toate felurile de la „scârbos” la „lipsă de responsabilitate” sau „lături” pentru a descrie peisajul desprins din filme horror.
„Am ieșit la o plimbare cu cel mic, gândindu-mă că urmează să se răcorească. După ce am dat o tură și ne-am oprit la teatrul de vară 20 de minute să ascultăm două melodii machidonești, ne-am continuat drumul spre lac și sincer vă spun, mi-a venit greață. Și dacă sunt de vină plopii sau ce pomi sunt aici, totuși, nu poți să iei niște plase, ceva, să strângi? Copilul mă întreabă într-una ce este acolo. Până la urmă i-am spus că sunt lături și a trebuit să-i explic și ce sunt lăturile”, a declarat o craioveancă de 32 de ani.
Oamenii dau vina pe primărie sau RAADPFL, primăria dă vina pe natură iar natura își vede de cursul normal. Vizitatorii parcului speră ca cei responsabili cu curățarea lacului să facă ceva în acest sens. Cu siguranță salciile de pe mal nu și-au spus încă ultimul cuvânt.  

Politica