vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copiii din Bănie au acaparat scena „Hermannstadtfest” din Sibiu

Festivalul internațional de muzică „Hermannstadtfest” și-a continuat tradiția și a adunat, în ediția cu numărul nouă, peste 150 de copii din țară și din străinătate. Organizat la Sibiu în zilele 25-27 iunie, recitalul a premiat zeci de copii extrem de talentați care au plecat acasă cu trofee și lacrimi de bucurie în ochi.

În rândul acestora se află și patru craioveni, dornici de experiențe noi și de ocazii cu prilejul cărora pot arăta cât sunt de pricepuți în ale muzicii. Bănia s-a mândrit astfel cu patru mari trofee obținute de aceștia. Este vorba despre Anastasia Boroată, câștigătoarea secțiunii de muzică tradițională, Jacqueline Crăciun – secțiunea de folk, Anghelescu Eduard, câștigătorul trofeului ,,Adrian Ordean” și Bryanna Holingher, câștigătoarea premiului 1 de  excelență ,,Hermannstadtfest” ce constituie prima medie după marele trofeu.

După luni întregi de exerciții de canto, copiii s-au bucurat de aplauzele publicului și de meritele culese. Totuși, chiar dacă dăruirea și talentul în muzică le aparțin lor, acestea sunt perfecționate cu ajutorul unui profesor coordonator devotat, care pune munca mai presus de orice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este cazul lui Alin Milosav, profesor de canto la Palatul Copiilor din Craiova, care i-a pregătit pe Anghelescu Eduard și Bryanna Holingher, doi dintre câștigătorii festivalului „Hermannstadtfest”. Alin lucrează ore în șir cu copiii și adolescenții pasionați de muzică, încă de când aceștia au vârste fragede.

Anii de muncă asiduă se văd apoi în medalii, premii și trofee obținute la festivaluri de top, atât din țară, cât și din străinătate. Gala „Hermannstadtfest” poate confirma acest lucru, festivalul fiind unul dintre cele mai grele din România. Cu toate acestea, patru premii au mers către copii din Craiova.

Totodată, în această perioadă, Alin Milosav lucrează intens cu două fete extrem de talentate pe care le pregătește pentru competiția X FActor. Una dintre ele este Bryanna Holingher, cea care a urcat pe scena festivalului din Sibiu, iar cea de-a doua, Daria Cojocaru. Ambele au ajuns pe mâinile lui Alin de mici copile, rezultatele vorbind acum de la sine. Toți elevii lui Alin sunt susținuți constant de acesta, implicarea lui și dăruirea copiilor făcând o echipă nemaipomenită.

Pe lângă pasiunea și îndeletnicirea pentru canto, Alin Milosav este parte a trupei de muzică rock „Magazinul de Muzică”. De mai bine de zece ani, artistul se împarte cu greu între familie, jobul de la Palatul Copiilor și trupă. Însă, când faci ceea ce iubești și vezi că eforturile îți sunt răsplătite, altfel apreciezi fiecare moment în care simți că mai ai puțin și clachezi.

Politica