vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Închisoare cu suspendare pentru un vâlcean care a vrut să mituiască poliția

Un bărbat din Vâlcea s-a ales cu dosar penal și un an și patru luni de închisoare cu suspendare după ce a încercat să mituiască un organ al legii.

Șoferul a fost oprit în trafic, pe 11 iunie, pentru un control de rutină, moment în care polițistul a constatat că acesta nu deține RCA. În încercarea de a scăpa, vâlceanul a încercat să-l mituiască pe agent, însă acesta și-a anunțat imediat superiorii.

Ofițeri ai Direcției Generale de Anticorupție au preluat cazul bărbatului pe numele căruia au deschis un dosar penal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt: în data de 11 iunie 2021, în timp ce inculpatul conducea o autoutilitară pe raza or. Călimănești, fiind oprit în trafic de către un agent de poliție din cadrul Poliției or. Călimănești, a promis și oferit acestuia o sumă de bani, pentru ca în schimb lucrătorul de poliție să nu îndeplinească un act care intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv să nu procedeze la constatarea unei contravenții la regimul rutier comisă de inculpat, constând în conducerea unui autovehicul fără asigurare RCA valabilă și, pe cale de consecință, să nu aplice sancțiunile contravenționale și complementare prevăzute de lege, privind reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

Dosarul a fost constituit ca urmare a denunțului formulat la data de 11 iunie 2021, de către lucrătorul de poliție din cadrul Poliției or. Călimănești, căruia inculpatul i-a promis și oferit suma de bani”, se arată într-un comunicat al Parchetului Vâlcea.

Inculpatul și-a asumat vinovăția, dosarul fiind trimis, spre judecată, către Tribunalul Vâlcea.

„In prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se mai arată în comunicatul emis.

Politica