vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Directorii interimari de școală nu mai pot fi numiți de inspectorate, ci vor fi aleși de Consiliul de Administrație al școli

Directorii interimari de școli nu vor fi numiți de inspectorii școlari, ci de Consiliul de Administrație al școlii, prin vot secret, prevede un proiect de lege adoptat astăzi de Senat, ca for decizional. Inițiatorul proiectului de lege este senatorul USR Plus Ștefan Pălărie, iar inițiativa a fost depusă în Parlament în luna mai.

Senatul a adoptat, miercuri, în calitate de cameră decizională, proiectul care prevede că, în cazul neocupării prin concurs a posturilor de directori de şcoli, directorii interimari să fie numiţi de către consiliile de administraţie ale şcolilor şi nu de inspectoratele şcolare.

“Atunci când se vacantau nişte funcţii pe motive naturale, fie medicale, fie de altă natură, interimatul era instrumentul utilizat de undeva de la centru pentru schimbarea regulilor în timpul jocului. Ştim cu toţii ce s-a întâmplat pe 9 ianuarie, atunci când peste 700 de directori de şcoală au fost schimbaţi la ordinul inspectoratelor şcolare judeţene. Ori această lege, care îşi încheie circuitul parlamentar şi merge la promulgare, nu va mai permite acest lucru de acum încolo şi prin prevederile ei votul secret al Consiliilor de administraţie al unităţilor şcolare va fi cel care va decide cine va prelua temporar, până la organizarea concursului, această responsabilitate”, a spus Ștefan Pălărie, citat de Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica