joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Se deschide Tabăra de sculptură în lemn de la Polovragi

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Polovragi, organizează, în perioada 1-10 iulie 2021, ediția a IV-a a Taberei de sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România”.

Tabăra de sculptură a fost organizată prima dată în anul 2018, la inițiativa managerului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ion Cepoi.

La ediția din acest an participă sculptori din Cluj, Vâlcea, Bihor și Gorj. Aceștia vor realiza creaţii reprezentative pentru arta lemnului din România, creaţii care vor readuce în memoria publică simboluri dacice străvechi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Participanţii la această ediție sunt: Ștefan Bara (Cluj), Nicolae Rotaru (Gorj), Lazăr Radu (Bihor), Ștefan Strâmtu (Gorj), George Bostănică (Gorj), Adrian Voican (Vâlcea) și Pompiliu Ciolacu (Gorj). Editia a IV-a este susținută financiar integral de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj (selecție meșteri, contactare, cazare, decont transport, premii), iar Primăria și Consiliul Local Polovragi asigură materialele folosite, utilajele, personal auxiliar, energia electrică. Începând cu această ediție, puteți afla mai multe amănunte despre proiectul care a stat la baza taberei de pe site-ul https://traditiigorj.ro/SkyGate/. Este pentru prima dată când Tabăra are propriul ei site, iar acesta este realizat de CJCPCT Gorj. Vă așteptăm așadar, joi, 1 iulie 2021, ora 10.00, pe platoul din fața Mănăstirii Polovragi, la deschiderea oficială a Taberei de sculptură, și sâmbătă, 10 iulie 2021, ora 10.00, la vernisajul sculpturilor realizate în cea de a IV-a ediție și închiderea taberei”, se arată într-un comunicat al CJCPCT Gorj.

Politica