vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. 4 migranţi, salvaţi de poliţiştii de frontieră din apele fluviului Dunărea

Patru cetăţeni străini, din Siria, Turcia şi Irak, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile şi a doi colaci din plastic au fost depistați de poliţiştii de frontieră din Gîrla Mare.

”În data de 26.06.2021, în jurul orei 19.30, echipajul ambarcaţiunii MAI 4102 de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi, pe timpul desfăşurării misiunii de supraveghere, a observat, cu ajutorul aparaturii de observare, pe direcţia km. flv. 854,5 – zona Izvoare, o ambarcaţiune gonflabilă de mici dimensiuni în care se aflau două persoane şi alte două persoane plutind cu ajutorul unor colaci de salvare pe fluviul Dunărea, aceştia făcând semne disperate, fiind în pericol de înec”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

 Echipajele mobile au intervenit cu operativitate, deşi condiţiile meteo erau nefavorabile (cod portocaliu de instabilitate atmosferică). Grupul de persoane a fost adus în siguranţă la mal şi condus la sediul sectorului pentru verificări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La cercetări, adulţii au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul ambarcaţiunii şi a celor doi colaci din plastic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politica