Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Cod galben de vijelii, ploi torențiale și grindină, în Gorj și Vâlcea

Publicat

pe

Noi alerte meteo au fost emise astăzi de ANM.

Astfel, potrivit meteorologilor, de astăzi, de la prânz, și până la ora 22.00, local în nordul Munteniei, al Olteniei, în sud-vestul Transilvaniei și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

Meteorologii spun însă că astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri, spre seară, și în celelalte județe din Oltenia, Muntenia, inclusiv în Municipiul București.

Pe de altă parte, este în vigoare o informare meteo de disconfort termic și instabilitate atmosferică pentru toată țara.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat, la început în sud-vestul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. În zilele de marți, miercuri și joi (29, 30 iunie și 1 iulie), disconfortul termic va deveni accentuat îndeosebi în regiunile vestice și sudice, unde va fi caniculă.

În timpul după-amiezilor și serilor, local în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.