joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ultima zi de școală! Elevii intră de astăzi în vacanța de vară

25 iunie 2021 este ultima zi de școală pentru majoritatea elevilor și pentru toți copiii din învățământul preuniversitar România. Este vorba despre peste 2,4 milioane de elevi și copii, potrivit Institutului Național de Statistică.

Rămân la cursuri în continuare elevii din școlile postliceale și cele profesionale.

Pentru învățământul profesional și tehnic, potrivit datelor din planurile cadru transmise de minister, anul școlar 2020-2021 se încheie astfel:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Pentru elevii din învăţământul liceal – filiera tehnologică, care nu susţin examene naţionale (evaluare naţională şi bacalaureat) – 16 iulie 2021 
  • Pentru elevii din învăţământul profesional: 16 iulie 2021 
  • Pentru elevii din învăţământul postliceal şi de maiştri (cu durată a cursurilor stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare): 16 iulie
  • Pentru calificarea „Asistent medical generalist”, cu durată a cursurilor de 42 de săptămâni – 27 august 2021

Durata studiilor pentru anii terminali din învățământul postliceal pentru toate calificările profesionale este, cu o excepție, de 36 săptămâni, care se încheie în acest an pe 16 iulie. Excepția este învățământul postliceal cu durata de trei ani, calificarea asistent medical generalist, unde cursurile au prevăzută în planurile cadru o durată de 42 de săptămâni, care se încheie pe 27 august.

Cursurile anului școlar care se încheie au început pe 14 septembrie 2020 și a avut inițial 34 de săptămâni de cursuri. Dar școala a fost întreruptă de mai multe ori anul acesta, cel puțin cea cu prezență fizică.

Politica