sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon

Simona Halep a anunțat că nu va participa la această ediție a turneului de la Wimbledon. Sportiva a explicat că a luat cu greu decizia, însă a fost nevoită să se retragă din cauza accidentării la gambă.

”Cu tristețe anunț că mă retrag de la acestă ediție a turneului de la Wimbledon din cauză că nu m-am putut recupera complet după accidentarea la gambă. 

Am dat totul pentru a putea juca la Wimbledon. Acum doi ani am trăit momente speciale aici. Eram entuziasmată și onorată să revin pe teren ca deținătoare a trofeului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din păcate, corpul meu nu a cooperat și trebuie să amân revenirea la Wimbledon pentru anul următor. Recunosc că sunt foarte dezamăgită din cauza acestei situații. Această perioadă a fost dificilă pentru mine, să ratezi două turnee majore (n.r. Simona Halep a ratat și Roland Garros din cauza aceleiași accidentări) reprezintă o provocare atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Vom vedea ce ne rezervă viitorul, dar sper că această încercare mă va face mai puternică atât ca om, cât și ca sportiv. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere și pentru susținere ”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Simona Halep s-a accidentat la gamba piciorului stâng pe 12 mai, în timpul meciului cu Angelique Kerber de la Roma. Din cauza problemelor medicale, sportiva din România a ratat turneul de la Roland Garros. Revenirea pe teren a Simonei Halep era programată chiar pentru săptămâna precedentă, la Bad Homburg, dar accidentarea nu i-a permis să joace. 

Sportiva clasată pe locul trei în ierarhia mondială a tenisului feminin a sperat că situația sa medicală se va ameliora până pe 28 iunie, când este programat startul competiției de la Wimbledon, ceea ce, însă, nu s-a întâmplat, scrie digisport.ro

Politica