vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Județul sub Cod Portocaliu de caniculă

În zilele de joi și vineri (24 – 25 iunie), județul  Mehedinți se va afla sub incidența avertizării meteorologice COD PORTOCALIU, ce vizează caniculă și disconfort termic accentuat.

Sunt prognozate temperaturi ce vor atinge valori maxime, cuprinse între 37 și 39 de grade, iar cele nocturne nu vor coborî sub 20…22 de grade.

De asemenea, până în această seară, miercuri seară, la ora 22.00, județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, ce vizează caniculă, disconfort termic ridicat și  instabilitate atmosferică temporar accentuată, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,În perioadele caniculare, facem apel la cetățeni să evite aglomerația, expunerea la soare și efortul fizic intens. Totodată, aceștia trebuie să se hidrateze corespunzător, consumând circa 1,5-2 litri de lichide pe zi,  evitând băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină. Pentru siguranța lor, cetățenii sunt sfătuiți să poarte haine lejere, subțiri, din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, care nu trebuie lăsați singuri în autoturisme expuse la soare. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore” anunță ISU Mehedinți.               

Politica