sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Exercițiu ISU la Vâlcea. A fost activat „Planul Roșu” de intervenție, în localitatea Milcoiu

 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea a desfăşurat, astăzi, 24.06.2021, între orele 10.00 şi 12.30 în localitatea Milcoiu, în parcarea din imediata apropiere a râului Topolog, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor specializate în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţii de urgenţă generate de accidente de circulaţie cu victime multiple, urmate de incendii.

Potrivit comunicatului ISU, exerciţiul a început cu prezentarea situaţiei tactice. Aceasta a presupus producerea unui accident cu victime multiple, pe DN7, în imediata apropiere a unei staţii de alimentare cu carburanţi GPL. În accident au fost implicate o cisternă şi un microbuz de transport pasageri cu mai multe persoane rămase blocate în interior. Ulterior s-a produs şi un incendiu la autocisterna de transport motorină, în imediata apropiere a staţiei de distribuţie a carburanţilor.

Având în vedere faptul că în accident au fost rănite nu mai puţin de 9 persoane s-a activat Planului Roşu de Intervenţie, la faţa locului acţionând echipaje de: descarcerare, stingere, ambulanţe SMURD şi SAJ, echipaje de poliţie, pentru restricţionarea traficului şi ulterior fluidizarea acestuia, precum şi autospeciala CBRN.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Imediat după sosirea echipajelor la locul intervenţiei, s-au evacuat victimele din microbuzul implicat în accident. În acelaşi timp, paramedicii SMURD şi personalul medical al SAJ a efectuat trierea victimelor în punctul medical avansat. În sprijin a acţionat şi un echipaj cu autospeciala de victime multiple din cadrul ISU Argeş pentru transportarea răniţilor la cele mai apropiate unităţi medicale.

După trierea victimelor, acestea au fost transportate la cele mai apropiate unităţi medicale, pentru îngrijiri şi investigaţii suplimentare.

Politica