joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Venirea lui va betona apărarea Universității Craiova”

FCU Craiova a început să transfere pe bandă rulantă. Un jucător din prima ligă daneză întărește defensiva juveților

Clubul lui Adrian Mititelu a anunțat încă o mutare în mercato din această vară. Oltenii au obținut semnătura lui Dominik Kovacic. Crescut la juniorii lui NK Zagreb, fundașul central de 1.92 m a fost legitimat de-a lungul carierei la grupările Lugano (Elveția), Sheriff Tiraspol (Moldova), Siroki Brijek (Bosnia), Lokomotiva Zagreb (Croația) și Velje (Danemarca). Are în palmares o promovare în prima ligă croată cu NK Zagreb în 2014 și titlul de campion al Moldovei.
Pagina de facebook a clubului oltean îl prezintă astfel: „Dominik Kovacic, jucător ce în sezonul trecut a disputat turul de campionat pentru Lokomotiva Zagreb, în prima ligă din Croația, și returul de campionat pentru Vejle, în prima ligă din Danemarca, a fost transferat de Știința! Fundașul central croat, de 1.92 înălțime, are peste 150 de meciuri la activ în campionatele primelor ligi din Bosnia, Croația și Danemarca, iar venirea lui va “betona” apărarea Universității Craiova”.
Este cel de-al cincilea transfer realizat de echipa lui Mititelu în această vară. Celelalte noutăți sunt argentinianul Bauza, internaționalul ivorian Bagayoko, ghanezo-belgianul Asamoah și portughezul Machado.
FCU Craiova se află de la începutul acestei săptămâni într-un stagiu de pregătire centralizată în Slovenia, unde va disputa și patru meciuri test în care Adrian Mutu va putea să vadă potențialul noilor achiziții. Echipa antrenată de Adrian Mutu va juca primul meci de verificare pe 26 iunie, contra echipei croate HNK Hajduk Split (locul 4 în sezonul trecut), apoi o va înfrunta pe NK Bravo Ljubljana (locul 5 în sezonul trecut în Slovenia), pe 29 iunie, meciul cu echipa maghiară ZTE FC (locul 9) se va juca pe 7 iulie, iar partida cu sârbii de la FK Radnicki Nis (locul 13) e programată pe 8 iulie.

Politica