miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Măsuri de prevenire și protecție în sezonul estival, aplicate de autoritățile județene din Olt

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat, miercuri după-amiaza, Hotărârea nr. 54/23.06.2021 cu privire aplicarea unor măsuri şi acţiuni specifice sezonului cald, în contextul temperaturilor ridicate anunțate de meteorologi.

Autoritățile oltene au aprobat astfel punerea în aplicare a Planului de măsuri pentru perioada sezonului estival CJSU Olt pe anul 2021, precum şi informarea populației cu privire la măsurile de prevenire și protecție în perioadele caniculare.

„Planul de măsuri pentru perioada sezonului estival al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt pe anul 2021 prevede, printre altele, operaţionalizarea la nivel judeţean a 15 puncte de acordare prim-ajutor şi distribuire a apei potabile, răspândite astfel:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Municipiul Slatina:

– Zona Fântâna Speranţei, b-dul A.I. Cuza;

– Zona Zahana, intersecţia str. Primăverii cu str. Aleea Macului;

– Zona Poliţia Rutieră, b-dul A.I. Cuza;

– Sediul I.S.U. Olt, Str. Tipografului (doar distribuţie apă potabilă);

Municipiul Caracal:

– Sediul Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Târgului Săptămânal, str. A. Caracalla, nr.22;

Oraşul Corabia:

– Biroul oficieri căsătorii – Sediul Primăriei, str. Cuza Vodă, nr. 54;

Oraşul Balş:

– Coop Consum, str. N. Bălcescu Bl. K, zona Monument;

– Societatea Minu Coom SRL, str. N. Bălcescu nr.7A, zona Primărie-Centru;

– Societatea Minu Com SRL, str. N. Bălcescu nr. 105, zona Spital;

– Rompetrol – str. N. Bălcescu, nr.192 – zona Tunari;

Oraşul Scorniceşti:

– Sala de Sport, str. B-dul Muncii nr.21-B;

Oraşul Drăgănești-Olt:

– Sediul Primăriei orașului Drăgăneşti-Olt;

Oraşul Piatra-Olt:

– Sediul Primăriei orașului Piatra – Olt;

Oraşul Potcoava:

– Sediul Primăriei orașului Potcoava.

Asistenţa medicală în punctele de prim-ajutor se asigură cu personal din cadrul serviciilor de asistenţă medicală/cabinetele medicale şcolare, identificat de autorităţile administraţiei publice locale din localităţile menţionate anterior.

Atât autorităţile şi instituţiile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de fenomene meteorologice deosebite (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Serviciul de Ambulanță Judeţean Olt, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, etc.), precum şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor monitoriza evoluţia situaţiei şi vor interveni în cazul semnalării unor urgenţe”, a transmis prefectul județului Olt, Florin Homorean.

Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât suspendarea activității Centrului de vaccinare de tip drive-through din municipiul Slatina, str. Crizantemei (parcarea Parcului Tineretului) pe perioada avertizării Cod Portocaliu. Cetăţenii care doresc în această perioadă doresc să se vaccineze se pot deplasa la unul din cele trei centre de vaccinare de la Colegiul Naţional Agricol „Carol I” din municipiul Slatina, str. Strehareţ, nr. 150, Slatina, jud. Olt.

Politica