marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liceele tehnologice din Olt, la mare căutare

Elevii din Olt care termină un liceu tehnologic au șansa să fie racolați și angajați de una dintre firmele de profil din județ, făcând primii pași în cariera lor profesională.

Zilele acestea, mai mulți reprezentanți ai societăților de pe platforma industrială a Slatinei și nu numai, s-au întâlnit cu elevii care se pregătesc să dea examenul de bacalaureat, finalizând astfel studiile. O întâlnire de acest gen a avut loc în cadrul Liceului Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina, în urma căreia viitorii absolvenți au acumulat informații referitoare la disponibilitatea locurilor de muncă axate pe profilul tehnic, potrivit olttv.ro.

„Am avut un proiect care s-a numit Baby Electrician, în care  erau tineri de pe băncile școlii, ca niște copii mici care au trebuit să învețe totul. Timp de trei luni au făcut practică, iar după trei luni s-au simțit în stare să facă aceleași lucruri ca membrii echipei care sunt mult mai experimentați, care au lucrat și în alte fabrici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vreau să vă spun că de atât de puțin este nevoie – de dorință de învățare. Cinci dintre ei au fost absolvenți de liceu, care după bacalaureat au venit și au dat un interviu. Au fost selectați, iar după ce au terminat cu bacalaureatul au început activitatea la noi. Acum, unul dintre ei este plecat pentru trei luni la fabrica noastră din Germania, unde lucrează ca tehnician de mentenanță. Totodată, altul este student la zi la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Craiova. El lucrează trei zile pe săptămână în fabrică și apoi merge la școală, având și bursă de la noi”, a declarat Elena Fulgoi, manager Resursa Umane în cadrul unei companii industrială din Slatina.

Parteneriatele dintre unitățile de învățământ și mediul privat din județ sunt susținute de Inspectoratului Școlar Județean Olt, care se bucură de colaborarea reușită de până acum. Fie că vor continua cu școala profesională, fie că se vor prezenta doar cu diploma de bacalaureat, absolvenții profilurilor tehnice au șansa către o carieră de succes chiar la ei acasă.

„Oportunitea pe care o aveți astfel ar trebui văzută ca pe o șansă către cariera voastră de succes. Le mulțumim tuturor reprezentanților de la firmele de profil, dar și vouă pentru că ați ales un parcurs profesional și sperăm ca peste zece ani să fiți cel puțin acolo unde vă gândiți astăzi că puteți ajunge”, le-a transmis elevilor din Liceul „Alexe Marin” Cristina Popescu, inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic al Inspectoratului Școlar Județean Olt.

foto: bosch-press.ro

Politica