Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Cod Portocaliu de caniculă în Oltenia. Roșu în Vest

Publicat

pe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de caniculă, care vizează Oltenia și cea mai mare parte a Transilvaniei.

Potrivit meteorologilor, joi și vineri (24 și 25 iunie) în sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35…37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei.

Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20…22 de grade.

A fost emis și un Cod roşu de caniculă, valabil joi şi vineri în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş. Aici, temperaturile se vor înregistra între 39 şi 41 de grade, iar în nord-vest între 35 şi 38 de grade. În cursul nopţii valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20 – 24 de grade.

De asemenea, potrivit ANM, pe fondul unui Cod galben, valul de căldură va cuprinde toată ţara, iar disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În Muntenia, Dobrogea, Moldova şi estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 şi 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

În zonele montane şi pe arii mai restrânse în restul ţării, mai ales după-amiaza şi seara, vor mai fi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.