miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Semnal de alarmă privind varianta indiană a COVID. „Medicamentele pe care le-am folosit până acum nu mai sunt eficiente”

Medicii din spitalele COVID din Moscova, citați de The Moscow Times, spun că noua variantă nu este doar foarte contagioasă, ci și rezistentă la tratamentele folosite până acum pentru a trata bolnavii infectați cu SARS-COV-2.

Acesta este al doilea semnal îngrijorător legat de noua tulpină, după ce oamenii de știință americani au declarat că are și o rezistență la vaccinurile dezvoltate până acum.

Rusia a vaccinat până în prezent doar 13% din populație. Cu imunitatea de grup o perspectivă foarte îndepărtată, țara se confruntă acum cu cea mai nouă variantă a coronavirusului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De altfel, la Moscova, numărul infecțiilor a explodat în ultimele zile, iar majoritatea îmbolnăvirilor sunt cu tulpina Delta, sau indiană, care este mai contagioasă, provoacă o boală mai gravă și este mai rezistentă la tratament și la vaccinuri decât tulpinile precedente, notează libertatea.ro

Varianta Delta s-ar afla, scrie The Moscow Times, în spatele creșterii explozive a spitalizărilor din Moscova.

Potrivit cifrelor oficiale, capitala Rusiei a înregistrat sâmbătă 9.120 de noi infecții în 24 de ore, un nivel record pentru a doua zi consecutivă. Iar primarul capitalei, Serghei Sobyanin, a declarat că varianta Delta a reprezentat 90% dintre noile cazuri.

Ca răspuns la creșterea numărului de cazuri, autoritățile au introdus în capitală obligativitatea vaccinării personalului medical, lucru fără precedent.

O altă problemă cu care se confruntă medicii este că, pacienții cu varianta Delta nu răspund la fel de bine la tratamentele utilizate până acum în cazul bolnavilor COVID, spun medicii.

„Medicamentele pe care le-am folosit până acum nu mai sunt eficiente. Suntem forțați să să folosim doze foarte mari ca să obținem un rezultat”, a declarat dr. Anton, unul dintre medicii care tratează pacienții COVID.

El a refuzat să-și dea numele de familie, din cauza noii legislații, care interzice medicilor să vorbească cu mass-media. Studiile efectuate în India au indicat deja că medicamentele și vaccinurile anti-COVID sunt mai puțin eficiente împotriva variantei Delta.

„Ceea ce am făcut până acum, schema pe care am folosit-o, pur și simplu nu mai funcționează”, spune și Yekaterina, un alt medic de la un spital din Moscova.

Pe 10 iunie, și medicul șef al principalului spital COVID din Moscova, Denis Protsenko, a declarat pentru postul de radio Echo Moskvy că pacienții nu răspund la tratamente care până acum erau eficiente, scrie The Moscow Times.





Politica