joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 3500 de elevi doljeni la Evaluarea Naţională

3695 de elevi din judeţul Dolj se pregătesc de marţi pentru Examenul de Evaluare Naţională. Examenul începe cu proba scrisă la Limba şi literatura română, urmat joi de proba scrisă la matematică. Probele încep de la ora 9 dimineaţa, iar accesul elevilor în săli va fi permis de la ora 8:00 şi până la ora 8:30. Din cei aproape 3700 de elevi doljeni, 2252 sunt în mediul urban și 1443 în mediul rural, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj. Tot dintre aceştia, un singur elev este venit dintr-o serie anterioară, ceilalţi fiind din seria curentă. Probele vor fi monitorizate atât video cât şi audio.
„Examenul începe marți, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 24 iunie, se desfășoară proba la Matematică. Probele pentru examenul de Evaluare Națională încep la ora 9:00. Accesul candidaţilor în sălile de examen va fi permis începând cu ora 8,00 până la ora 8,30. Candidaţii vor primi subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul. Broşura se va preda la finalul probei. Întrucât conţine subiectele şi rezolvările acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore. În județul Dolj, examenul de Evaluare Națională se desfășoară în 116 de centre de examen. Primele rezultate vor fi comunicate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 04 iulie. Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică”, transmit reprezentanții ISJ Dolj.
Potrivit acestora, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, ori poșete.
” De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). Probele sunt monitorizate audio-video. Organizarea accesului în unitatea de învăţământ se face prin stabilirea circuitelor funcţionale prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure „trasee prestabilite” de intrare, de deplasare în interiorul unităţii de învăţământ şi de părăsire a acesteia, facilitând păstrarea unei distanţe corespunzătoare între persoane. În incinta centrului de examen se va purta masca de protecție”, mai menționează reprezentanții ISJ Dolj.
Inspectorul școlar general al ISJ Dolj îi încurajează pe candidați.
”Le dorim tuturor elevilor participanți la acest examen să aibă încredere în forțele proprii, să se concentreze pe citirea cu atenție a subiectelor și pe rezolvarea lor, să treacă cu bine peste emoțiile firești și să aibă succes la primul examen important din viața lor!”, a menționat Inspector Școlar General, prof. Alexandru Gîdăr.

Politica