miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Miza pe străini! FCU Craiova a început transferurile la foc automat!

Echipa lui Mititelu a realizat trei mutări în ultimele zile. Lotul cu care Mutu va pleca în cantonamentul din Slovenia

După valul de plecări, firesc de altfel, având în vedere că este puțin probabil ca jucătorii de B să facă față în prima divizie, FCU Craiova a făcut și primele 3 achiziții din iunie. Toate cele trei mutări au în vedere întărirea defensivei.
Astfel, cel mai important transfer este cel al lui Samuel Asamoah (27 de ani), un mijlocaș defensiv belgian cu origini ghaneze, cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 700.000 de euro. Jucătorul de 1.66 m are experiența primei ligi din Belgia, unde a evoluat ultima oară la Saint Truidense. A mai prestat pentru Eupen și Leuven.
Fundașul central Pedro Machado, 24 de ani, 1.91 m, nu are o carte de vizită impresionantă. Format la juniorii lui Louletano, a pătruns în fotbalul de seniori la SC Minadela, echipă din eșalonul al patrulea portughez. A fost un globtrotter prin ligile mici lusitane, schimbând an după an echipe: Sertanense, Olhanense, din nou Louletano, echipa U23 a lui Belenenses, apoi Casa Pia și din 2020 încoace la Oliveirense, în liga a doua. Unde s-a impus ca titular, bifând 27 de prezențe în campionatul recent încheiat, în care a reușit și un gol. Cea mai mare performanță a carierei lui Pedro: promovarea din liga a treia într-a doua cu Casa Pia, sezonul 2018/2019.
Cel mai sonor nume care s-a alăturat proiectului lui Adi Mititelu este Mamadou Bagayoko, 31 de ani. Fundașul dreapta are 16 prezențe în naționala Coastei de Fildeș. Ultima oară în Belgia, la Mechelen, ivorianul a fost împrumutat sezonul trecut în Serbia, la Steaua Roșie Belgrad. Acesta a mai evoluat pentru Africa Sports, Slovan Bratislava, Petrazalka, Sint-Truiden și Leuven.
Cealaltă achiziție a formației oltene este atacantul Juan Bauza de la Miercurea Ciuc, adus înainte de venirea lui Adrian Mutu la Craiova.
În altă ordine de idei, Denis Ispas, unul dintre ultimii jucători dați afară de la FCU Craiova și-a găsit repede angajament, fiind cooptat de Erik Lincar în lotul celor de la U Cluj. Cei doi au mai lucrat împreună la defuncta Turris Turnu Măgurele.

Politica