joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raed Arafat avertizează: „vom avea zilele următoare vijelii foarte serioase”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că în următoarele zile, odată cu instalarea caniculei, urmează să apară vijelii şi transmite populaţiei să ţină cont de avertizările Ro-Alert.

„Ce nu s-a auzit este că împreună cu canicula care va veni, fiind şi umiditate mare, o să asistăm la vijelii serioase, cu vânt puternic, care o să apară brusc, oriunde în ţară, aşa cum a fost şi în 2017”, a precizat Raed Arafat.

Şeful DSU le-a transmis oamenilor să nu ignore mesajele pe care le vor primi şi să se adăpostească undeva în intervalul menţionat, pentru a nu risca accidentări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii. La urban, riscul la vijelii e să cadă obiecte, pomi, stâlpi şi să lovească oameni. De aceea, când primesc mesaj Ro-Alert, oamenii să se adăpostească undeva şi apoi pot pleca să circule în siguranţă. Rog să nu-şi dezactiveze aplicaţia Ro-Alert”, a mai spus Arafat, citat de libertatea.ro

Canicula însoțită de vijelii, anunțată de Raed Arafat, vine după o perioadă de ploi abundente, care au dus la inundații în mai multe județe din țară și la pierderi de vieți omenești.

Politica