Raed Arafat avertizează: „vom avea zilele următoare vijelii foarte serioase”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că în următoarele zile, odată cu instalarea caniculei, urmează să apară vijelii şi transmite populaţiei să ţină cont de avertizările Ro-Alert.

„Ce nu s-a auzit este că împreună cu canicula care va veni, fiind şi umiditate mare, o să asistăm la vijelii serioase, cu vânt puternic, care o să apară brusc, oriunde în ţară, aşa cum a fost şi în 2017”, a precizat Raed Arafat.

Şeful DSU le-a transmis oamenilor să nu ignore mesajele pe care le vor primi şi să se adăpostească undeva în intervalul menţionat, pentru a nu risca accidentări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii. La urban, riscul la vijelii e să cadă obiecte, pomi, stâlpi şi să lovească oameni. De aceea, când primesc mesaj Ro-Alert, oamenii să se adăpostească undeva şi apoi pot pleca să circule în siguranţă. Rog să nu-şi dezactiveze aplicaţia Ro-Alert”, a mai spus Arafat, citat de libertatea.ro

Canicula însoțită de vijelii, anunțată de Raed Arafat, vine după o perioadă de ploi abundente, care au dus la inundații în mai multe județe din țară și la pierderi de vieți omenești.

Populare

Recomandări

Accident la Golești. Un tânăr, la spital

Un tânăr de 26 ani, din Râmnicu Vâlcea, a...

„Oltenia Eroică”, lansare la „Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a găzduit lansarea...

Mititelu îi dă replica lui Becali: „Formula de start a echipei FCSB putea fi anticipată de oricine”

Adrian Mititelu spune că afirmațiile lui Gigi Becali, în...

3 stațiuni de pe litoral în care merită să îți petreci următorul concediu

Ai în plan un concediu pe malul mării, însă...