Raed Arafat avertizează: „vom avea zilele următoare vijelii foarte serioase”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că în următoarele zile, odată cu instalarea caniculei, urmează să apară vijelii şi transmite populaţiei să ţină cont de avertizările Ro-Alert.

„Ce nu s-a auzit este că împreună cu canicula care va veni, fiind şi umiditate mare, o să asistăm la vijelii serioase, cu vânt puternic, care o să apară brusc, oriunde în ţară, aşa cum a fost şi în 2017”, a precizat Raed Arafat.

Şeful DSU le-a transmis oamenilor să nu ignore mesajele pe care le vor primi şi să se adăpostească undeva în intervalul menţionat, pentru a nu risca accidentări.

„Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii. La urban, riscul la vijelii e să cadă obiecte, pomi, stâlpi şi să lovească oameni. De aceea, când primesc mesaj Ro-Alert, oamenii să se adăpostească undeva şi apoi pot pleca să circule în siguranţă. Rog să nu-şi dezactiveze aplicaţia Ro-Alert”, a mai spus Arafat, citat de libertatea.ro

Canicula însoțită de vijelii, anunțată de Raed Arafat, vine după o perioadă de ploi abundente, care au dus la inundații în mai multe județe din țară și la pierderi de vieți omenești.

Populare

Recomandări

A murit rapperul american Coolio

Rapperul american Coolio, cunoscut în special pentru hitul său...

Cum plănuiește Primăria Craiova să reducă pericolul din autobuzele RAT

Cosmin Teodorescu, unul dintre consilierii locali ai Craiovei, a...

Liderii unei reţele de prostituție, încătușați! O femeie a sărit de la fereastră

Tinerele erau nevoite să-şi predea câştigurile şi trebuiau să...