vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevi ai Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu”, premiați de NASA

Doi elevi ai Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova au fost premiați de NASA în cadrul unei competiții de astronomie.

Din cei 14 elevi de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” care au înscris în concursul „NASA – Scientist for a Day!” eseuri scrise în limba română şi în limba engleză, cei doi au obținut cel mai mare punctaj.

Participanții au avut de argumentat de ce unul dintre sateliții planetei Uranus (Ariel, Oberon sau Titania), țintele concursului de anul acesta, reprezintă cea mai bună alegere din perspectiva cercetării științifice, a descoperirii de lucruri noi. La concursul din acest an au fost înscrise 450 de eseuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrarea elevei sergent Miruna Camelia Mocanu, clasa a XI–a A, și cea a elevului caporal Denis Gabriel, Șițoiu din clasa a XI-a E, au primit un punctaj de peste 90% din media aritmetică a primelor trei eseuri clasate (la ţinta aleasă şi categoria lor de vârstă), fiind declarate finaliste naționale (echivalente cu Premiul al II-lea).

„Participarea la acest concurs a constituit pentru mine un deosebit prilej de a cerceta și de a-mi perfecționa abilitățile de comunicare în limba engleză. Ceea ce mi s-a părut de-a dreptul captivant a fost conceptul concursului care te plasează într-o lume nouă, lumea în care tu devii omul de știință dornic să exploreze ,,dincolo de nori”. Rezultatul obținut la acest concurs mă bucură și mă ambiționează să nu contenesc niciodată din a cerceta și a descoperi”, a povestit elev sergent Miruna Camelia Mocanu.

Elevii au fost coordonați de profesoarele Corina  Mitrulescu și Otilia Grigorie.

Politica