joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Delta Olteniei, paradisul păsărilor migratoare

Zeci de specii de păsări migratoare creează un adevărat spectacol la aproximativ zece kilometri de municipiul Slatina,

Este vorba de lacul  de la Ipotești, denumit și Delta Olteniei, unde diverse păsări rare și-au găsit adăpostul pe meleaguri oltenești. La rândul lor, pescarii sunt extrem de fascinați de peisajele de poveste conturate.

Lacul respectiv nu este foarte cunoscut publicului, în special celui care nu face parte din proximitatea zonei Ipotești. Astfel, mai mulți tineri olteni s-au gândit că frumusețile întâlnite în Delta Olteniei ar trebui promovate cu tărie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acum 4 ani am avut ocazia să descoperim 2, 3 pelicani veniți din Delta Dunării. S-au înmulțit, iar acum avem o întreagă colonie. Avem 13 specii protejate la nivel european și 78 de specii care au o migrație neregulată. O să promovăm zona prin toate mijloacele”, transmite Cosmin Nicolescu, activist de mediu, potrivit evenimentdeolt.ro.

Autoritățile locale nu au prea multe de spus în acest sens. Investițiile lipsesc, deși zona prezintă un real potențial de dezvoltare.

„Nu sunt fonduri europene, din câte am înțeles. Cu plaja vrem să amenajăm ceva, dar terenul nu e al nostru și nu ne dau voie că ne zic că vrem să facem bani de pe urma Apelor Române”, potrivit viceprimarului din Ipotești, Robert Ilinca.

Și localnicii și-ar fi dorit să fi existat mai multe investiții, având în vedere fauna deosebită din zonă. Pe de altă parte, alți olteni sunt supărați că păsările le-au atacat cireşii în această perioadă.

„E o zonă aproape turistică, dar nu avem investiții. Avem ceva… dar nu are cine să investească”, a spus un localnic.

Până acum, la Ipotești, au fost inventariate peste 200 de specii de păsări. Aria face parte din Situl Natura 2000, un loc protejat de natură.

foto: evenimentdeolt.ro

Politica