Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Româncă, decorată de Regele Felipe al Spaniei pentru munca și dăruirea ei din perioada pandemiei

Publicat

pe

O româncă din Spania a fost decorată de Regele Felipe, alături de alte 23 de persoane, cu Ordinul „Meritul Civil” pentru modul exemplar în care și-a desfășurat profesia în perioada pandemiei.

Alice Mihaela Cozma este voluntar la Crucea Roșie spaniolă, unde a lucrat inclusiv ca șofer de ambulanță. Ea studiază în prezent pentru a deveni infirmieră și este angajată la o farmacie.

Tânăra și-a pierdut mama de mică, iar la 19 ani a plecat din România în Spania. 

Prin ceremonia de acordare a Ordinului de Merit Civil, regele Spaniei îi răsplătește pe cetățenii anonimi și harnici, care pun binele comun mai presus de propriile interese și care, prin gesturile lor, fac din lume un loc mai bun. În urmă cu câteva luni mulți dintre cei medaliați nici nu și-ar fi imaginat ar putea primi un premiu din mâinile suveranului și că ar avea ocazia să trăiască un astfel de moment. Nici pentru Alice Mihaela Cozma nu a fost altfel. Când a aflat că a fost aleasă pentru a fi decorată, nu i-a venit să creadă, prietenii au fost nevoiți să-i explice de mai multe ori, scrie digi24.ro

Familia regală spaniolă a petrecut, de asemenea, momente în privat cu câștigătorii, într-o altă încăpere a Palatului Regal. În acel moment, toți laureații au ocazia de sta câteva minute cu regele și regina și cu fiicele acestora.

Alice mărturisește că nu a reușit să stea mult timp de vorbă cu ei, dar a fost suficient pentru a face o fotografie mult dorită cu prințesa Leonor și cu Infanta Sofia, fiicele cuplului regal. Iar presa spaniolă scrie că regele Felipe a fost cucerit de accentul româncei care trăiește în Extremadura.

„M-am simțit foarte mândră, a fost o onoare să mă întâlnesc cu toți câștigătorii. Și ne-au tratat minunat, m-am simțit binevenită”, a declarat Alice Mihaela Cozma pentru presa spaniolă.

Foto: facebook/ Ambasada României în Spania

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.