joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sigiliu pus pe o grădiniță din Cârcea. Proprietara spațiului i-a dat afară pe copii și dascăli

Caz uluitor la Grădinița Privată cu Program Prelungit RayKids din Cârcea. Dis-de-dimineață, proprietara spațiului închiriat pentru instituția de învățământ a blocat accesul în grădiniță a dascălilor, secehestrând bunurile copiilor.

Alături de ea s-au aflat un avocat, dar și o firmă de pază privată, care păzește întreg perimetrul locației.

Puși în fața unei astfel de situații, dascălii au sesizat poliția, însă rezultatul nu a fost cel așteptat. După cum susțin cadrele didactice, echipajul sosit la fața locului nu a făcut nimic concret pentru a-i lăsa să recupereze bunuruile din grădiniță, inclusive alimente perisabile sau documente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La ce ne folosește Politia din Dolj? In dimineața zilei de 17.06.21, salariații unei unități de învățământ R K, și ulterior cei 74 de copii însoțiți de părinți au constatat ca accesul in grădinița este blocat de actuala proprietara a imobilului L E care din întâmplare este mama a doi bărbați condamnați pentru infracțiuni informatice L D C si L A C, unul dintre cei doi frati fiind arestatat in prezent pe teritoriul Americii,iar celalalt facand parte din acelasi dosar, clienti vechi ai instantelor craiovene. Organele de politie din Dolj s-au  deplasat la sediul unității de învățământ din Carcea RK au constatat ca proprietara însoțită de o firma de paza privată și un avocat S A, și au făcut singuri dreptate și au închis grădinița, au sechestrat bunurile acesteia și ale copiilor in interior și au interzis accesul in proprietate.

Totul fără o hotărâre sau un ordin Judecatoresc. Apoi organele de politie s-au urcat in masini fara sa se sinchisească ca in prezenta lor se comite o infracțiune de violare a sediului profesional al unei unități de învățământ . Așadar, va sfătuim, dacă aveți astfel de probleme, sa nu apelați la justiție și sa va faceți singuri dreptate, întrucât Organele de Politie vor constata și va va recomanda sa nu ii mai deranjați. Și sa va luați și o firma de paza care sa intimideze Politia prin simpla prezență”, ne-au declarat cadrele didactice de la grădiniță.

Am luat legătura și cu avocatul unității de învățământ, Dan Cioană, care a făcut mai multe sesizări instituțiilor abilitate cu privire la cele întâmplate vineri dimineața.

„Am fost sesizat în jurul orei 6:45 de către o salariată a grădiniței cu privire la faptul că îi este interzis accesul în interiorul curții de către proprietară, pentru că cele două societăți – Grădinița cu Program Prelungit RayKids și societatea RayKids SRL – sunt chiriașe acolo. Erau prezenți avocatul acesteia și o firmă de pază privată.

Am reușit să ajung acolo destul de repede și am constat că în afara grădiniței se aflau organele de poliție de pe raza localității Cârcea, proprietara care se afla în mașina, și avocatul cu firma de pază, care le-au spus salariaților, cât și mie, că au procedat în acest fel pentru a rezilia contractul de comodat și pentru a reintra în posesia proprietății. Am încercat să le explic acestoră că potrivit Codului de Procedură Român, nicio evacuare nu se poate face fără o hotărâre judecătorească și fără prezența judecătorului, doar în cazul în care acest lucru consfințit de către persoana care ocupă spațiul. Dânșii au spus că ne-au somat cu o săptămână înainte, aspect real, dar având în vedere diferendele dintre părți, am spus atunci că nu putem părăsi locația fără o hotărâre judecătorească. Nici nu ne-am așteptat la o asemenea evacuare subită, ei fiind neînsoțiti de un executor judecătoresc.

Dânșii au încercat să apeleze la un executor judecătoresc de pe raza Camerei Execturotirlor Craiova, însă domnul respectiv, cu bună credință, le-a menționat că există o prevedere în Codul de procedură, în care menționează că executarea nu se poate face decât în prezența unui titlu.

Ne-am confruntat cu situația penibilă în care firma de pază și avocatul au interzis accesul salariaților cel puțin pentru a conserva alimentele perisabile din grădiniță, pentru a închide aparatura din bucătărie sau pentru a ridica actele societății ori hăinuțele preșcolarilor. Ni s-a menționat că au înțeles să sigileze pe exterior clădirea, deci toate cele trei uși.

Polițistul a constatat acest lucru și i-am explicat că este un abuz, însă părerea dânsului, deși este vorba de violarea sediului profesional al unei persoane juridice, pentru că acolo nu se află doar punctul de lucru al unei societăți, ci și sediul profesional al unității de învățământ acredidată de Ministrul Educației. Dânsul a spus că nu are ce să instaureze ca și ordine de drept, pentru că este o problem civilă și așteaptă plângerile noastre. În jurul orei 8 au început să apară părinții și li s-a blocat și acestora accesul”, a precizat avocatul grădiniței, pentru „Jurnalul Olteniei”.

Potrivit acestuia, acțiunile întreprinse de proprietara sptațiului, susținută de un avocat și de firma de pază sunt nelegale în lipsa unei hotărâri judecătoreși emise.

Mai mult, preșcolarii vor fi privați de cursuri până când situația se va rezolva, având în vedere că unitatea de învățământ RayKids nu intră în vacanță la sfârșitul lunii iunie, așa cum se întâmplă cu restul grădinițelor de stat din Craiova.

„Am formulat o plângere penală, având în vedere calitatea persoanelor implicate, înaintată unui Parchet superior și am depus la Judecătoria Craiova o acțiune pe cale de ordonanță președințială pentru a obține în urma unei posibile hotărâri favorabile a instanței reintegrarea în spațiu până la rezolvarea diferendelor dintre părți sau până când dânșii obțin o hotărâre de evacuare, așa cum prevede legea. Deocamdată nu avem termen pentru actele depuse.

Pe lângă plângerea penală pe care am depus-o astăzi, având în vedere că Poliția Cârcea s-a rezumat la a întocmi doar un proces verbal, fără să instaureze ordinea de drept, sistând neputncioasă cum niște agenți de pază blochează accesul într-o unitate de învățământ, am sesizat Direcția de Control Intern din cadrul Inspectoratului General de Poliție pentru atitudinea poliției, tototdată am sesizat Corpul de Control al Ministrului de Interne, pentru că aceste lucruri trebuie să ajungă la persoana responsabilă și am considerat necesar că ar fi bine să cunoască și comandatul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj despre cum înțeleg subalternii dânsului să resolve o situație de genul.

Este sfidător ceea ce s-a întâmplat. Așteptăm ca măcar acum, în urma unor sesizări organele de poliție să ia măsurile care sunt necesare. Ar fi putut să ia niște măsuri provizorii și să permită accesul în clădire, pentru că nu există o hotărâre judecătorească de evacuare.

Din păcate rămâne o chestiune de timp, pentru că instanțele au anumite reguli de procedură în ceea ce privește stabilirea termenelor pentru ordonanețele președințiale. În tot acest timp, preșcolarii sunt privați de cursuri, fiind o unitate de învățământ privată cu program after-school care asigură un program pentru preșcolari chiar dacp unitățile publice intră în vacanță. Dincolo de nevoilor preșcolarilor, este vorba despre bunurile acestora și de toată aparatura și alimentele care sunt închise pe exeterior prin sigilii și păzite de o firmă de pază private”, a adăugat Dan Cioană, aovactul grădiniței RayKids.

Politica