vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premierul Cîțu, vizită în Dolj. Candidații PNL pentru primăriile din județ, susținuți de prim-ministru

Premierul României, Florin Cîțu se află astăzi în județul Dolj cu ocazia derulării campaniei electorale pentru alegerile locale parțiale din data de 27 iunie.

Vizita sa vine în sprijinul candidaților din partea Partidului Național Liberal (PNL) pentru primăriile localităţilor Filiaşi, Sadova, Terpeziţa, Ostroveni şi Catane. Totodată, premierul participă, vineri, la două evenimente elctorale în comuna Sadova și orașul Filiași.

În Sadova, prim-ministrul Cîțu a fost alături de candidatul Horațiu Mihai Lazăr, discutând cu locuitorii comunei despre proiectele pe care acesta le are în plan pentru viitorul mandat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Avem o echipă frumoasă aici. După doi ani de zile de campanie nu credeam că o să-mi fie așa dor să fiu înconjurat de dumneavoastră, dar uitați-vă ce bine ne simțim împreună. Abia aștept anul 2024 când vom câștiga toate alegerile.

Să știți că zona de sud a României este zona lăsată în urmă de guvernele anterioare. Dar nu pentru că nu au fost alocați bani pentru această zonă, ci pentru că banii au fost alocați prost. În guvernarea de anul trecut și de anul acesta stăm și reparăm ceea ce a fost stricat în ultimii ani.

Am alocat anul acesta, deși trebuiau alocați de mult timp, bani pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Craiova-Lugoj, care poate fi transformat în autostradă, dacă ne uităm la indicatorii tehnici și cred că această zonă merită o nouă autostradă.

Așa cum tot spun eu, am promis și am făcut! Cam tot ce am promis noi anul trecut, am făcut, iar ceea ce am promis la începutul anului, suntem în curs de a face. Până la urmă, este important să schimbăm paradigma. S-a văzut că atunci când investești, ai creștere economică și apoi ai bani să împarți mai departe. Când nu investești, nu ai ce să împarți decât sărăcie.

Soluția pentru zonele sărace ale României o reprezintă liberalismul. Doar Partidul Național Liberal are soluții și am arătat că putem să facem. Suntem aici să-l susținem pe domnul primar Lazăr, care va avea susținerea mea atât timp cât va face tot pentru comuna Sadova. Mergem la vot duminica viitoare și câștigăm”, este mesajul transmis de premierul Florin Cîțu.

La rândul său, candidatul din partea PNL la Primăria Sadova, Horațiu Lazăr le-a promis locuitorilor de comună că după data de 27 iunie, faptele vor vorbi de la sine, iar toate proiectele promise pentru comunitate vor prinde culoare.

„Eu nu vreau să vorbesc foarte mult, dar sunt sigur că după 27 iunie o să vorbesc prin fapte. Mă cunoașteți foarte bine și știți că nu voi dezamăgi pe nimeni. Vă rog să fiți alături de mine și de echipa PNL.

Pe 27 iunie să dăm un „DA” hotărât pentru comuna Savoda. Sunt mândru că sunt sadovean!”, a transmis Horațiu Lazăr.

Inițiativele sale sunt susținute de întreaga echipă doljeană PNL, condusă de deputatul Ștefan Stoica.

„Avem onoarea să vă prezentăm delegația domnului premier, Florin Cîțu, prezentă azi la Sadova. Îl avem pe domnul ministru al Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, domnul Gigel Știrbu, vicepreședintele regional PNL, domnul Dan Vîlceanu, deputat de Gorj. Pe scenă sunt prezenți și colegii care vor să câștige alegerile la Ostroveni – Ciobatu Gheorghe, Cătălin Cocora – Catane și domnul Gruia Virgil la Terpeziția. Ne vom deplasa în această formulă către Filiași, unde îl vom susține pe Daniel Pităroiu, un om deosebit.

La Sadova, proiectele de care această localitate are nevoie cu siguranță vor prinde viață după 27 iunie. Sunt proiecte importante pentru viața comunității. Din păcate, timpul nu ne permite să mergem pe străzile acestei localități, o localitate mare a județului Dolj, cu trei sate componente: Sadova, Piscul Sadovei și Damian.

Aici, atât infrastructura rutieră are nevoie de investiții, la fel și infrastructura apei, canalizarea sau sistemul de educație. Avem convingerea că le vom îndeplini, atât cu bani guvernamentali, cât și cu bani europeni.

Venim în fața dumneavoastră cu un candidat deosebit, cu domnul Horațiu Lazăr, un om care lucrează cu bani publici, un angajat al Direcției Finanțelor Publice Dolj, un om responsabil care cu siguranță va accesa fonduri europene. Următoarea perioadă este o provocare pentru România, iar noi avem șansa să dezvoltăm fiecare sat, comună sau oraș, atât cu fonduri de la Guvern, cât și cu fonduri europene.

Vreau să îi mulțumesc încă o dată domnului prim-ministru, pentru faptul că atât anul trecut, cât și anul acesta, drumul expres Craiova-Pitești, care ne este necesar tuturor, a primit finanțare. Este șansa noastră să atragem investitori și tot în acest an, domnul prim-ministru a prins în bugetul de stat drumul Craiova-Drobeta-Lugoj, bani pentru studiul de fezabilitate pentru următoarea autostradă către Lugoj. Mulțumim întregii echipe guvernamentale”, a completat Ștefan Sotica, președintele PNL Dolj.

După-amiază, premierul va merge în Filiași, acolo unde va participa la o întâlnire cu cetăţenii, eveniment fiind prilejuit de lansarea candidaturii domnului Daniel Pităroiu pentru funcţia de primar al oraşului.

Politica