vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Primăria comunei Arcani a achiziționat peste 200 de instrumente muzicale pentru căminul cultural

Primăria din Arcani a cumpărat aproape 200 de instrumente muzicale pentru căminul cultural, dar rămâne un mister cine va cânta la ele, pentru că localnicii din Arcani nu se pricep la muzică. 

Primăria a pus la bătaie peste 400.000 de lei pentru cumpărarea acestor instrumente, luna trecută, iar o firma din Braila, Eurovox SRL a câștigat contractul. Pentru 282.000 de lei, firma în cauză va furniza instrumentele pentru căminul cultural din localitate, scrie gorjonline.ro

Mai exact, au fost achiziționate:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Flaut – 45 bucăți

Fluier – 45 bucăți

Țambal – 9 bucăți

Saxofon – 6 bucăți

Trompetă – 25 bucăți

Trombon – 9 bucăți

Chitară – 5 bucăți

Mandolină – 6 bucăți

Orgă – 2 bucăți

Acordeon – 8 bucăți

Clarinet – 5 bucăți

Nai – 14 bucăți

Cimpoi – 9 bucăți

Pian – 4 bucăți

Vioară electrică – 19 bucăți.

Potrivit sursei citate, numărul de instrumente este incredibil de mare, formația dorită de primărie fiind ultra dotată. Mai exact nu s-au cumpărat instrumente pentru o formație care sa cânte folclor ci și pentru una de cameră, care întrece dotările orchestrei Lyra Gorjului de la Târgu Jiu și întrece chiar Doina Gorjului.

De asemenea, firma trebuie sa realizeze și instruirea celor care vor utiliza instrumentele dar în Arcani nimeni știe să cânte la pian, și s-au cumpărat patru, ori la vioara electrica și s-au cumpărat 19 astfel de instrumente.

Profesori de muzica din Târgu Jiu spun că achiziția este ,,de noaptea mintii,, comună fiind una cu o mie de locuitori, foarte îmbătrânită, cu elevi puțini și școli în prag de închidere.

Potrivit primarului, locuitorii vor putea avea acces la instrumentele muzicale începând de anul viitor.

Proiectul a fost aprobat de Consiliul local în 2016 și a fost depus la Agenția de Finanțare și Intervenții Rurale, de la care s-a obținut finanțarea. Cu acești bani a fost reabilitat căminul cultural și au rămas bani și pentru dotare. Primarul spune că va fi organizată în localitate și o tabără de muzică instrumentală pe timp de vară. Instrumentele, spune el, nu sunt de nivel profesionist, ci strict pentru instruirea unor începători.

Politica