joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Imagini spectaculoase cu prisma de sticlă din curtea Muzeului de Artă

Joi seara s-au făcut primele probe ale iluminatului prismei, care se construieşte în curtea Muzeului de Artă din Craiova, și care va pune în valoare construcția de sticlă pe timp de noapte.

Imaginile spectaculoase au fost publicate pe Facebook, de Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean.

”Imagini spectaculoase ale prismei de sticlă din curtea Muzeului de Artă din Craiova au fost realizate în această seară. Odată cu lăsarea întunericului, s-au făcut primele probe ale iluminatului arhitectural, care va pune în valoare construcția de sticlă pe timp de noapte”, a scris Vasile pe pagina de socializare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a mai anunțat că Centrul Internațional „Constantin Brâncuși” urmează să fie inaugurat în acest an.

Complexul muzeal unicat, dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuși cuprinde o galerie subterană de aproape 1.200 de metri pătrați, cu ateliere de discurs și de creație, săli de spectacol, de conferințe și de expoziție.

La suprafață va fi doar prisma din sticlă, cu o înălțime de 12,6 metri, în care se va putea ajunge cu ajutorul unui lift. Ea conține o interpretare la scară largă a două dintre operele lui Brâncuși – „Ovoidul“ și „Pasărea Măiastră“, însă ele pot fi zărite doar din interiorul prismei, nu și din afara ei.

Politica