joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UE amână până în septembrie aprobarea vaccinului rusesc Sputnik V

Uniunea Europeană va amâna aprobarea vaccinului rusesc Sputnik V pentru Covid-19, din cauza nerespectării termenului limită de 10 iunie pentru depunerea datelor, diminuând perspectivele vaccinului în răspunsul la pandemie al UE, au declarat două persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Una dintre persoane, un oficial al guvernului german, a declarat că eşecul de a furniza datele necesare studiilor clinice agenţiei de reglementare a medicamentelor din UE va amâna orice aprobare din UE până cel puţin în septembrie.

„Aprobarea Sputnik va fi amânată probabil până în septembrie, poate până la sfârşitul anului„, a spus oficialul, vorbind cu condiţia anonimatului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) era aşteptată să finalizeze revizuirea vaccinului rusesc şi să emită o decizie în mai sau iunie.

O a doua sursă a declarat că data limită din 10 iunie nu a fost respectată şi că dezvoltatorul vaccinului, Institutul Gamaleya din Rusia, a comunicat că va depune datele solicitate săptămâna viitoare sau cel târziu la sfârşitul lunii.

Fondul rus de investiţii directe (RDIF), care comercializează vaccinul, a declarat că revizuirea de către EMA este pe drumul cel bun.

”Toate informaţiile privind studiile clinice privind vaccinul Sputnik V au fost furnizate şi revizuirea GCP (General Clinical Practice) a fost finalizată cu feedback pozitiv din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente”, a afirmat RDIF.

Guvernul cancelarului german Angela Merkel a purtat discuţii pentru a cumpăra Sputnik V, dar a subliniat că orice cumpărare va fi condiţionată de aprobarea EMA, scrie psnews.ro

Slovacia a devenit a doua ţară din UE după Ungaria care a început să vaccineze oamenii cu Sputnik V, luna aceasta, în pofida lipsei aprobării UE.

Politica