sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Orșova, autorizat pentru CT și mamografie digitalizată

Spitalul Municipal Orșova are oficial, de miercuri, autorizarea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) pentru desfășurarea activității de utilizare a computerului tomograf, a radiologiei mobile și a mamografului digitalizat.
Cu toate acestea, serviciile nu pot fi făcute, din motive ce țin de administrația locală, după cum afirmă managerul unității medicale, Adrian Cican.

„Rog consilierii locali ai municipiului Orșova să îndepărteze orice polemică și conflict cu Spitalul Municipal Orșova, fapt care va duce și din partea noastră a sistării a oricăror conflicte verbale sau instituționale!
Trebuie să conlucrăm împreună pentru sănătatea orșovenilor și a locuitorilor din zona limitrofă!

Vă rugăm să luați act și să adoptați noua organigramă și noul stat de funcții trimis de spital și așteptăm să ne invitați să discutăm și să corectăm dacă este cazul, aceste acte, ca ulterior în ședința de CLMO să nu mai existe discuții pe aceste documente.
În conjunctura actuală, Computer Tomograful, Compartimentul de Primire Urgențe, cele 33 de paturi non-Covid și cele 15 paturi pentru spitalizare de zi  nu pot funcționa, fără aceste acte adoptate, astfel orșovenii și toți pacienții din zona limitrofă o să aibă accesul la serviciile medicale non-Covid restricționate, în condițiile în care noi putem să punem în funcțiune, în perioada imediat următoare, atât a spitalizărilor non-Covid (parțial), cât și a aparaturii noi autorizate!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Împreună putem să redeschidem accesul pacienților în Spitalul Municipal Orșova, pentru alte servicii medicale decât cele pentru pandemia Covid-19”, spune Cican.

Potrivit acestuia, programul spitalului pentru internări non-Covid, pentru programări la computerul tomograf și redeschiderea compartimentului de primire urgențe va fi anunțat după discuțiile care, speră, „că vor avea loc cu membrii consiliului local și primarul municipiului Orșova”.

Politica