marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii vor în concediu. „Vrem să mergem oriunde!”

Craiovenii, în special cei care și-au făcut vaccinul anti Covid, s-au înghesuit în ultimele săptămâni să prindă oferte pentru vacanțe în străinătate. Dacă vara trecută, din cauza măsurilor în contextul pandemiei, cererea era destul de mică, la acest moment, cel puțin pentru Turcia și Bulgaria, cererea pare să fie de trei ori mai mare.

Începând din luna iunie, majoritatea craiovenilor își rezervă, fie prin agenții, fie prin site-uri de specialitate, fie pe cont propriu, mult așteptatele vacanțe. Dacă unii dintre aceștia aleg varianta mai simplă de a merge în concediu pe teritoriul României, fără ca acest lucru să implice vaccinare sau teste anti covid, o mare parte dintre doljeni și-au rezervat deja vacanțe în străinătate.
„Ca în fiecare an, exceptând 2020, care ne-a blocat pe toți, majoritatea oamenilor care vor să călătorească în concediu în străinătate aleg Turcia și Bulgaria, în special Bulgaria unde la acest moment nu ai nevoie nici de vaccin, nici de test pentru a călători în concediu. În Turcia, dacă nu eşti vaccinat, se cere un test rapid la urcarea în avion. La întoarcere nu mai este nevoie. Ofertele în cele două ţări sunt şi ele destul de atractive în această perioadă. Singura problema este pentru cei care călătoresc cu copii mai mari de 6 ani, aceştia trebuie oricum să fie testaţi. Cu totul, cererea este undeva de 3 ori mai mare decât anul trecut”, a declarat un reprezentant al unei agenţii de turism din Craiova.
Ca în fiecare an, majoritatea celor care vor concedii, fie în România, fie în afara ţării, îşi rezervă vacanțele în lunile iulie și august. Conform site-ului booking.ro, perioadele cele mai ocupate sunt între jumătatea lunii iulie și 20 august. Mulți dintre craioveni și-au făcut aceste rezervări cu destul de mult timp în urmă.
„Eu și soțul am rezervat concediul din luna martie. Noi am zis că e mai la îndemână să mergem în țară în concediu. Cel puțin acum, până se termină perioada asta haotică. Noi mergem la Brașov și Sibiu, facem asta aproape în fiecare an. Și nici nu avem nevoie de teste Covid, iar prețurile anul acesta sunt chiar mai mici, în opinia noastră”, a declarat o craioveancă de 39 de ani.
Dacă unora dintre craioveni ofertele de vacanță le par mai mici anul acesta, alotora li se par mult mai ridicate prețurile, luând ca motiv și faptul că proprietarii sau patronii vor să recupereze pierderile de anul trecut.
„Merg în vacanță în Bulgaria anul acesta. Motivele mele sunt foarte simple. Nu se cere niciun fel de test, chiar dacă personal sunt vaccinat și doi la mână, prețurile sunt mai mici decât la noi la mare. Hotelurile au oferte destul de costisitoare anul acesta din ce am văzut. Probabil vor să recupereze paguba de anul trecut, altfel nu-mi dau seama”, a completat un bărbat din Craiova.
Marea parte a celor care merg în concedii în afara țării anul acesta s-au și vaccinat deja. Aceștia subliniază și că unul din principalele motive pentru care au ales să se vaccineze este chiar ideea de a merge în vacanță oriunde.
„Ne-am vaccinat la începutul maratonului din Craiova, tocmai din acest motiv, să putem să mergem afară din țară. Vrem să mergem oriunde! Să mergem la evenimentele care acolo se vor ține cu siguranță înainte să fie permise la noi, să mergem la concerte, să ne distrăm”, a subliniat un tânăr din Craiova.

O parte dintre craiovenii nevaccinați care vor totuși să călătorească, dacă nu au ales varianta Bulgaria, așteaptă ridicarea completă a restricțiilor de către Grecia, mulți dorindu-și vacanțe în insulele Elene.
„Ni s-a spus că la jumătatea lunii iunie, Grecia va ridica restricțiile și vom putea merge acolo și fără vaccin. Acum din ce am auzit, s-a amânat pentru 20 iunie. Așteptăm acest lucru și vrem să călătorim acolo”, a declarat un craiovean de 48 de ani.
Craiovenii, indiferent de vârstă sunt cu siguranță și mai dornici să meargă în concedii anul acesta, mai ales după ce vara lui 2020 au petrecut-o acasă, la țară, sau în locuri în care mulți dintre ei n-au simțit cu adevărat că au avut concediu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica