sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei centre de vaccinare din județul Vâlcea își suspendă, temporar, activitatea

În Vâlcea s-a hotărât ca trei centre de imunizare să-și închidă temporar porțile, urmând a se lua o decizie de redeschidere în momentul în care va crește numărul cererilor de vaccinare.

Cele trei centre din Vâlcea unde a fost suspendată activitatea sunt:
• Orașul Râmnicu Vâlcea – unul dintre cele două centre de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale ”Anton Pann” (se continuă vaccinarea în celălalt centru din aceeași incintă cu vaccin Pfizer BioNTech);
• Orașul Călimănești – centrul de vaccinare cu vaccin AstraZeneca din cadrul campusului școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – (se continuă vaccinarea în celălalt centru din aceeași incintă cu vaccin Pfizer BioNTech)
• Comuna Budești – centrul de vaccinare cu vaccin AstraZeneca din cadrul Căminului cultural din satul Ruda (se continuă vaccinarea în celălalt centru din aceeași incintă cu vaccin Pfizer BioNTech).

Se pare că decizia a venit în urma interesului scăzut pentru vaccinare. Vâlcenii nu sunt singurii care se confruntă cu o astfel de situație. La Craiova, un asistent ce s-a implicat în campania de imunizare trăgea un semnal de alarmă, în weekend. Acesta crede că relaxarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19 și renunțarea la mască în aer liber au mai redus din interesul oamenilor pentru vaccinare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vaccinarea merge din ce în ce mai slab. A scăzut rata de incidență, iar când lumea a văzut că s-a renunțat la mască, oamenii au crezut că s-a dus pandemia. Noi încercăm să aducem cât mai multă lume la vaccinare”, a spus Ștefan Mihai, asistent medical.

Vâlcenii nu au scăpat de infectările cu noul coronavirus.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până miercuri dimineața, au fost confirmate 16.429 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 25 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 5 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 15 au forme medii și 5 sunt internate în secția ATI. Totodată, în județ în existau două focare de SARS-CoV-2, identificate într-o unitate sanitară.
În cadrul campaniei  de vaccinare împotriva COVID19 din județul Vâlcea, demarată în data de 04.01.2021, au fost vaccinate până la mijlocul acestei săptămâni nu mai puțin de 77.392 de persoane.

Politica